Mozgalmas sporthétvége elé nézünk!

Nyolc sportágban is megméretik magukat az érdiek! Lesz labdarúgás, kézilabda, tollaslabda, úszás, floorball, röplabda, kosárlabda és sakk!

Hasonló tartalmaink:

KÉZILABDA

180119_keziElőször lép pályára hazai környezetben a 2018-as esztendőben az ÉRD női kézilabda csapata, amely január 20-án, 18 órakor a DVSC-TVP-t fogadja az ÉRD Arénában. Részletes beharangozó ide kattintva érhető el!

Női kézilabda Magyar Kupa, 4. forduló, a negyeddöntőbe jutásért
01.20., 18.00:
ÉRD–DVSC-TVP

LABDARÚGÁS

Első felkészülési mérkőzését játssza a március 3-án rajtoló tavaszi idény előtt az Érdi VSE NB III-as labdarúgócsapata. A Nyugati csoportban második helyen álló együttes jelenleg Martfűn edzőtáborozik, amelynek keretében január 20-án, szombaton 11 órától a Merkantil Bank Liga NB II-ben érdekelt Szolnoki MÁV FC-vel vív meg.

Felkészülési mérkőzés
01.20., 11.00:
Szolnoki MÁV FC (NB II)–Érdi VSE

RÖPLABDA

Tizenötödik meccs! Sorozatban három idegenbeli találkozót játszik a Delta RSE Érd NB II-es női röplabdacsapata. Dömötör-Mátrai Beáta együttese Kecskeméten, a HÉP-RÖPKE SE ellen lép pályára a Közép csoport 15. fordulójában. Az utánpótláskorú együttesek közül a mini fiú csapat január 20-án, szombaton Budapesten, míg a mini lány csapat január 21-én, vasárnap Szegeden játszik a korosztályos országos bajnokságban.

Női röplabda NB II, Közép csoport, 15. forduló
01.21., 17.00:
HÉP-RÖPKE SE–Delta RSE Érd

KOSÁRLABDA

A dobogóst fogadják. Nem áll könnyű feladat előtt az elmúlt fordulóban a sereghajtó Dunaújváros ellen sima győzelmet arató BKG-VMG DSE. Valaczkay Gábor együttese ugyanis január 21-én, vasárnap, 16 órától. a VMG tornacsarnokában a tabella második helyén álló PTE-PEAC-ot fogadja a férfi kosárlabda NB II (harmadosztály) Nyugati csoportjában. A vendég pécsiek az eddig lejátszott tizenegy mérkőzésük alkalmával csupán egyszer kaptak ki – a listavezető és százszázalékos Szombathelytől.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 12. forduló
01.21., 16.00:
BKG-VMG DSE–PTE-PEAC

IMG_2819TOLLASLABDA

Megyei döntőt rendeznek. Január 21-én délelőtt, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezik meg a tollaslabdázók diákolimpiai megyedöntőjét, ahol az intézmény számos versenyzője ütőt ragad. Az A-kategóriában öt korosztály küzdelmeit rendezik, ahol az első három helyezett jut tovább az országos döntőbe. A B-kategóriában hat korcsoport versenyeit tartják, és innen az első négy a ceglédi rendezésű területi versenyre jut tovább. Az elmúlt három évben a B-kategóriában a Batthyány lett az ország legeredményesebb általános iskolája. Tavaly az érdiek rekordlétszámmal vettek részt az országos döntőn, hiszen az Érdi VSE és a Batthyány harminc (!) növendéke volt érdekelt a kiskunfélegyházi eseményen.

Tollaslabda, diákolimpia, megyei döntő
01.21., 09.00:
Batthyány Sportiskolai Általános Iskola

180119_uszas_ÚSZÁS

Milákék a vízben! Rekordlétszámmal, azaz 576 diákkal rendezik meg január 21-én, vasárnap a Százhalombattai Sportuszodában az úszók Pest megyei diákolimpiáját. A viadalra 91 iskola tanulói adták be nevezésüket, köztük húsz érdivel. A Bolyai János Általános Iskolából Tohl Dániel, a Marianumból Ángyán Máté, a Kőrösiből Dávid Eliza és Poteczin Dániel, a VMG-ből Bodnár Eszter, Édes Enikő, Hoppál Sára és Jankó Donát nevezett a versenyre, míg a Gárdonyi tizenkét nebulója – köztük a felnőtt világbajnoki ezüstérmes Milák Kristóf és az ifi-Európa-bajnokságon aranyérmes Barócsai Petra – is ott lesz a viadalon. Mellettük Gasparics Zalán, Jánosi István, Kenderesi Krisztina, Őri Rebeka, Pigler Attila, Polgár Laura, Simon Korina, Téri Bálint, Tüke Gréta és Vári Marcell is rajtkőre áll.

Úszás, Pest megyei diákolimpia
01.21., 09.00:
Százhalombattai Sportuszoda

FLOORBALL

Két egység az országos döntőben. Január 20-án és 21-én Komáromban rendezik a kispályás floorballosok országos döntőjét, ahol a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola két egysége vesz részt. Horváth Anikó növendékei közül az egri elődöntőből a harmadik és negyedik korcsoportos lány egységek jutottak tovább, akik az előző kiírás alkalmával arany- és ezüstérmesek lettek.

Kispályás floorball, diákolimpiai országos döntő
01.20.-21.:
Komárom

SAKK

Villámverseny másodszor! Tavaly első ízben rendezte meg nyílt schnell versenyét az Ercsi úti Sporttelepen az Érdi VSE sakk szakosztálya, amely január 21-én, 9.50-től immár másodszor tartja meg ilyen lebonyolítású viadalát. A Érdi VSE Ercsi úti sporttelepén (2030 Érd, Ercsi út 34.) megtartott rendezvény lebonyolítása svájci rendszerben történik, hét fordulóval. A mérkőzések gondolkodási ideje kétszer öt perc, valamint lépésenként öt másodperc bónuszidő. Egy mérkőzés maximális ideje harminc perc. A helyezéseket a pontszám, a Buchholz-érték, a Berger-érték, majd sorsolás alapján döntik el.

Nyílt schnell sakkverseny
01.21., 9.50:
Ercsi úti Sporttelep, klubhelység

Címkék