Gyertyagyújtással emlékeztek a fiatalok

A 2017. január 20-án történt veronai autóbusz-baleset áldozataira emlékeztek ma Érd három középiskolájában. A Gárdonyi és a Vörösmarty gimnázium, valamint a Kós szakképző iskola diákjai gyertyagyújtással, főhajtással, egy perces néma csenddel tisztelegtek a fővárosi Szinyei Merse Pál gimnázium diákjai, tanárai, illetve a hozzátartozók előtt, akik a franciaországi sítáborból nem térhettek haza.

Hasonló tartalmaink:

2017. január 20-án tizenheten vesztették életüket, amikor a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító busz a veronai autópályán letért az útról, fékezés nélkül az autópálya szalagkorlátjának hajtott, majd egy autópályahíd pillérének csapódott, végül kigyulladt. A buszon összesen ötvenhatan utaztak, az iskola szokásos sítáborának résztvevői – a gimnázium tanárai, diákjai, egykori tanulói, az egyik tanár családtagjai, valamint két sofőr.

Az áldozatokat nemcsak a hozzátartozók, ismerősök, hanem az egész ország gyászolta egy évvel ezelőtt, ma pedig rájuk emlékezik az érdi diákság.

Érd három középiskolájában ma egész nap égnek a gyertyák az áldozatok emlékére. A Vörösmarty gimnáziumban fél kilenckor gyújtották meg a mécseseket, és a diákok főhajtással tisztelegtek.
– Ez az egész diákság tragédiája. Ami történt, a saját, személyes veszteségünknek érezzük – mondta szerkesztőségünknek Fodor Enikő.

VeronaVMG2

A Gárdonyi gimnáziumban kora reggel óta égnek a gyertyák. Reggel kilenc órakor az iskolarádióban röviden felidézték a tragédiát, és egyperces néma csenddel emlékeztek meg a tanárok, diákok.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az ÉSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában fél tízkor gyújtották meg a mécseseket. Dózsa Lajos igazgató az egybegyűlt fiatalokat emlékeztette, hogy egy évvel ezelőtt hozzájuk hasonló korú diákok vesztették életüket egy olaszországi buszbalesetben, olyanok, akik előtt még ott volt a nagybetűs élet. A mécseseket Urbán Jonatán korábbi diákpolgármester gyújtotta meg, iskolatársai néma csenddel tisztelegtek az elhunytak emléke előtt.

bty

 

 

Címkék