Elkezdi az Érd és a Batta is!

A Merkantil Bank Liga NB II-ben már a harmadik fordulót rendezik a hétvégén, míg az NB III és a Pest megyei első osztály küzdelmei is elkezdődnek.

Hasonló tartalmaink:

A másodosztályban egy döntetlennel és egy vereséggel álló Budaörs az ugyanilyen mérleggel álló Dorogi FC-t fogadja Tatabányán. Bognár György együttese az első körben a Gyirmót FC Győrrel játszott döntetlent, majd vereséget szenvedett a Nyíregyháza Spartacus vendégeként. A dorogiak a Szolnoki MÁV FC otthonában játszottak 2–2-es döntetlent, majd hazai környezetben kapott ki a harmadosztályból feljutó Budafoktól 2–0-ra.

Merkantil Bank Liga NB II, 3. forduló
Tatabánya, 08.13., 17.30: Budaörs–Dorogi FC

Fontos a jó rajt. Az Érdi VSE a Gyirmót FC Győr második csapatának otthonában kezdi meg szereplését az NB III Nyugati csoportjának 2017/2018-as évadában augusztus 13-án, vasárnap, 16.30-kor – írja a klub honlapja  . „Minden csapat életében nagyon fontos a kezdés, nekünk is fontos lesz az első mérkőzés. Szeretnénk hasonló kezdést produkálni, mint amilyen tavaly volt és akkor az sokáig el tud minket vinni – bízom benne. Kiemelten kezeljük a hétvégi meccset.” – kezdte Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője, utalva arra, hogy tavaly az első négy fordulóban a két bajnokaspiránst, az ETO FC Győrt és az FC Ajkát is idegenben verték.

Az előző idényben egyébként a harmadik fordulóban találkozott Érden a két csapat, akkor Limperger Zsolt gárdája Melczer Vilmos két, és Tárkányi Gergő, illetve Balázsovics Máté egy-egy góljával 4–0-ra ütöttük ki a Rába-parti város együttesét. Majd a 20. körben találkoztak a felek, itt több sérült, illetve eltiltott játékosát nélkülöznie kellett az érdieknek, ennek ellenére Palásthy Norbert 75. percben értékesített büntetőjével 1–0-ra nyert az Érdi VSE. „Nem becsüljük le őket, láttam őket játszani. Egy fiatal társaság, ugyanazt próbálják meg játszani, mint tavaly. Egy játszó csapatról van szó. Nekünk ki kell használni az ő gyengeségüket. Ha úgy nézzük, akkor elsők voltunk tavaly, mert a bajnok feljutott, utána mi voltunk az első csapat az osztályban, úgyhogy azt az utat kell folytatnunk, amelyet tavaly elkezdtünk.” – tette hozzá Limperger Zsolt a klub honlapjának adott nyilatkozatában.

Az augusztus 13-án, 16.30-kor kezdődő mérkőzés játékvezetője Kovács Gábor Péter lesz, segítői: Schweighardt Dániel és Révész Csilla lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 1. forduló
08.13., 16.30: Gyirmót FC Győr II–Érdi VSE

Javíthat az új vezetőedző. Távozott a megyei első osztályban szereplő Százhalombattai LK kispadjáról az előző évad végén Gálvölgyi István. Az új tréner, Rácz László múlt héten, a Tököl VSE elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozott be tétmeccsen az SZLK kispadján, ám csapata 3–2-es vereséggel búcsúzott is a sorozattól. Viszont a csapat a bajnoki rajton javíthat, hiszen az NB III Középcsoportjának tavalyi bronzérmesét, a két éve még másodosztályú, de pályalicensz hiányában a megyei élvonalba visszalépő Szigetszentmiklóst fogadja a gárda.

A miklósiak sincsenek könnyű helyzetben, hiszen ők is búcsúztak a Magyar Kupa Pest megyei ágán, illetve játékoskeretük is alaposan kicserélődött.

Pest megyei I. osztály, 1. forduló
08.12., 17.00: Százhalombattai LK–Szigetszentmiklós

(Fotó: Balogh István)

 

Címkék