Visszaszámlálás indul! A héten megkóstolhatjuk az ország tortáit

Idén 30 torta közül választotta ki a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülének szakmai zsűrije azt a desszertet, amely méltó lett a Magyarország Tortája címre. 2017-ben a Balatoni Habos Mogyoró lett Magyarország Tortája, amelyet Vaslóczki Orsolya, a budapesti SUGAR! Design cukrásza alkotott meg. Magyarország Cukormentes Tortája címet Varga Margit vihette haza Pöttyös Panni nevű édességével.

Hasonló tartalmaink:

Magyaros ízvilágú, államalapító Szent István ünnepével vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület. Emellett kizárólag természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhattak a benevezett édességek.

Idén tizenegyedik alkalommal hirdették meg a Magyarország Tortája pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A szakmai zsűri három fordulós értékelés után választotta ki a győztest. Az első körben a benevezett tortákból választottak ki ötöt, majd javaslatokat tettek azok tökéletesítésére, az utolsó kóstolási körben pontozással választották meg a győztest.

A nyertes Balatoni Habos Mogyoró a budapesti Horváth Cukrászda kistestvére, a SUGAR! Design Cukrászda cukrászának, Vaslóczki Orsolyának az alkotása, aki 2015-ben Barackos Buboréktortájával már megnyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt.

Magyarország Tortája 2017: Balatoni Habos Mogyoró

Magyarország Tortája 2017: Balatoni Habos Mogyoró

Az idei országtorta habtészta alapú, roppanós mogyorós réteggel, fekete ribiszke zselével, tejcsokoládés karamellel és mogyoró habbal.A desszer elnevezése a dél-balatoni régióra jellemző csonthéjas gyümölcsre, a mogyoróra utal, hiszen azon a vidéken több ültetvényt is találunk. A tortához egy dél-balatoni termelő által készített mogyoróolajat használt a cukrász.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg, párhuzamosan a Magyarország Tortája versennyel.

Idén a budapesti Zazzi Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége, a Pöttyös Panni fantázianevű kreáció nyert.

Idén a budapesti Zazzi Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége, a Pöttyös Panni fantázianevű kreáció nyert.

A mandulaliszttel készült mákos piskótát málna mousse és szilva réteg ízesíti. Varga Margit cukrász tortája szeletenként csupán 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz, így a cukorbetegek és diétázók számára jó választás lehet.A receptek az év végétől lesznek nyilvánosak, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik a desszerteket, amelyeket augusztus 19-től lehet megkóstolni országszerte több száz cukrászdában, valamint 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcájában, a budapesti Várkert Bazárban. Az árusító cukrászdák listáját megtalálják a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének oldalán.

Címkék