Masters-világbajnok az érdi edző!

A Budakalászi SC női vízilabdacsapata veretlenül nyerte meg a budapesti vizes-világbajnokság masters tornáját a 30+-os korosztályban. A csapatnak tagja volt Vargáné Gazdag Erika, a Budapesti Honvéd SE-Érd vezetőedzője is.

Hasonló tartalmaink:

Doroszlai (Szalkay) Orsolya, Stieber Mercedes, Brávik Fruzsina, Pelle Anikó, Kis-Prímász Ágnes, Drávucz Rita, Rédei Kata, Gruber Laura – ilyen nevekből állt a Budakalászi SC női vízilabda csapata, akik közé Vargáné Gazdag Erika is bekerült. A Honvéd kihelyezett, érdi szakosztályának edzője is részese volt a BSC sikerének, amely világbajnoki aranyérmet nyert, miután öt győzelemmel és egy döntetlennel zárta a masters-tornát.

A Budakalász sorrendben a Bánki VSE-t 17–1-re verte, majd 6–6-os döntetlent játszott az amerikai Bay Area-val. Ezt követően az Egyesült Királyságból érkezett English Roses WP-t 18–4-re, az orosz Kinef-MS Kirisi-t 10–9-re, a német Eimsbütteler TV-t 11–6-ra, az amerikai The Olympic Clubit 13–10-re verte, így vb-aranyat ünnepelhetett.

A masters vb-n a Honvéd másik edzője, Fazekas Márton is érdekelt volt az 50+-os korosztályban, a Sunday Boys csapatában. Fazekasék előbb a brit Polytechnic Clubbal 8–8-at játszottak, majd az amerikai Scottdale-t 6–1-re verték. A harmadik meccsen 8–7-re alulmaradtak a brazil MST Old Fellows-szal szemben. A negyedik napon a horvát WPC Stara Sava együttesét Fazekas két góljának is köszönhetően 8–5-re múlták felül. Ezt követően a szintén brazil Masters Rio WC-t Fazekas duplájával 8–7-re győzték le. Az utolsó előtti napon a másik magyar, a Happy Hippos megálljt parancsolt, miután a vidám vízilovak 11–3-ra nyertek. A záró napon a Sunday Boys a bronzéremért csatázhatott, de 10–4-re elbukott az amerikai The Olympic Clubbal szemben, így a negyedik helyet szerezte meg.

A 40+-os korosztályban érdekelt, magyar olimpiai bajnokokból álló, Millenium névre keresztelt férfi vízilabdaegyüttes könnyedén lett világbajnok, miután öt meccséből mindet megnyerte, s impozáns, 97–22-es gólaránnyal zárt, mérkőzéseit átlagosan tizenöt góllal nyerte meg.

(Fotó: waterpolo.hu/Madar Dávid)

Címkék