Hetedik a magyar váltó

Hetedik helyen végzett a budapesti vizes-világbajnokság utolsó versenyében, a 4×100 méteres férfi vegyesváltó. A Bohus Richárd, Gyurta Dániel, Milák Kristóf, Kozma Dominik alkotta négyes 3:32.13-as idővel érte a falat, így csak a fehéroroszokat előzte meg.

Hasonló tartalmaink:

Egy olyan magyar 4×100 méteres férfi vegyesváltó jutott döntőbe, amely tagjai közül egyedül Milák Kristóf jutott volna egyéni 100 méteren döntőbe. Sem Bohus Richárd, sem Gyurta Dániel, sem Kozma Dominik nem lett volna érdekelt háton, mellen és gyorson a 100-as fináléban. Milák viszont pillangón ezüstérmet szerzett.

A magyar négyes a hetes pályán úszott a britek és a fehéroroszok között, hiszen hatodik idővel kvalifikálták magukat a döntőbe.

Bohus háton hatodikként fordult féltávnál, majd ugyanebben a pozícióban érkezett Gyurta Dániel, aki viszont csak nyolcadikként adta át a stafétát a pillangóra érkező Miláknak. Az érdi úszónak tetemes hátrányt kellett ledolgoznia, de csak tizedeket tudott faragni, így Kozma Dominik utolsóként ugrott vízbe. A gyorsúszó csak a mellette úszó fehéroroszt tudta megelőzni, de hiába úszott 46.72-es száz métert Kozma, a magyar csapat csak a hetedik helyet szerezte meg.

„Ez a vegysváltó egy hatalmas új tapasztalatszerzés. Örülök, hogy válogatott váltóban részt tudtam venni. Ebben az egy hétben olyan emlékek, dolgok történtek, amik miatt büszkén gondolok vissza erre a versenyre bármikor, amikor egy világversenyen úszom.” – nyilatkozta az M4 Sportnak Milák.

Selmeci Attila és tanítványa viszont nem áll le, hiszen Barócsai Petrával, Magó Gáborral és Ördög Gáborral indulnak tovább Győrbe edzőtáborozni, míg Barócsai még Szlovéniában is rajtkőre lép, mielőtt elindulnának az Egyesült Államokbeli ifi-világbajnokságra.

A házigazda magyar delegáció két arany-, öt ezüst- és két bronzérmet szerzett a budapesti és balatonfüredi vizes-világbajnokságon.

Címkék