Könnyed győzelem!

Az NB III 2017/2018-as évadának legnagyobb arányú győzelmét aratta az Érdi VSE, amely első hazai mérkőzésén 5–0-ra ütötte ki a Pénzügyőr SE-t. A mérkőzés élő szöveges közvetítése ide kattintva érhető el.

Hasonló tartalmaink:

Az első félidő elején a vendégek többször is eljutottak lövésig, de a vezetést Kelemen Patrik találatával a 21. percben az Érdi VSE szerezte meg, amikor egy szöglet után Kelemen lövését követően a blokkról Csiszár Zoltán adta vissza a labdát Kelemennek, aki tizenhatról lőtt Czuczi kapujába.

A folytatásban az érdiek sorra dolgozták ki a lehetőségeket, de az előnyt csak a 48. percben sikerült növelni, amikor Melczer Vilmos remek kiugratása után Kelemen egy az egyben vezette a Pénzügyőr kapujára a labdát, s Czuczi lábai között lőtte el a labdát.

Az 57. percben egy szögletet követően Csiszár Zoltán harcolt ki büntetőt, melyet Melczer Vilmos értékesített. Aztán negyedórával később a csereként beálló Tárkányi Gergő egy remek összjáték után passzolt a kapus mellett a rövidbe. Az 5–0-s végeredményt Melczer Vilmos állította be, amikor egy keresztlabda után Tárkányi passzából passzolt a rövidbe.

Limperger Zsolt együttese könnyed győzelmet aratott. A Pénzügyőr kevés helyzetet dolgozott ki, mindössze két kaput eltaláló lövése (fejese) volt a találkozón.

„Örülök neki, hogy sikerült a héten gyakorolt elemeket, a három védős rendszer elleni megoldásokat viszont látni, és amiket, ha betartunk, akkor sok helyzetünk lesz és ez így is lett. Sok helyzetünk volt, érzésem szerint rúghattunk volna még pár gólt, de nem vagyunk elégedetlenek, innen az Ajka ellen készülünk.” – nyilatkozta Limperger Zsolt. „A helyzeteink már Gyirmóton is meg voltak, az első húsz percet leszámítva ott is jól ment a játék. Nincs két egyforma mérkőzés, úgyhogy az, hogy most nyertünk öt nullra, nem jelenti azt, hogy minden meccsünket ugyanilyen arányban nyerjük meg és minden meccsen így játszunk. Minden meccsen meg kell küzdeni, nincs könnyű ellenfél.” – tette hozzá az Érdi VSE vezetőedzője.

„Nyilvánvaló, hogy nem számítottam ilyen arányú vereségre, mert nagyon felkészültünk az Érd csapatából. Tisztelem az érdieket, kiváló képességű labdarúgóik vannak – ezt most is megmutatták. Az első félidőben nem éreztem különösebb problémát, a csapat betartotta a taktikai utasításokat, de egy komoly védekezési hibából, szöglet után kaptunk egy gólt. Félidőben gyökeresen megváltoztattuk a dolgainkat, de egy perc után ismét olyan hibát vétettünk, amilyet egy ilyen kiváló csapat ellen nem lehet. Olyan szituációban nyíltunk ki, amely után jött egy mélységi passz és ott el is dőlt a mérkőzés.” – fogalmazott Varga Balázs, a Pénzügyőr SE vezetőedzője.

„Nagyon jól éreztem magam a pályán, szerencsére minden úgy alakult, ahogy elterveztük, az elején volt pár perc, amikor kerestük magunkat, de remélem, a következő meccseken ki tudjuk köszörülni ezt a csorbát. Az első gólomnál szerencsésen találtam el a labdát, a másodiknál Melczer Vilmos kapott egy nagyszerű labdát, szóval meg is lesz a jutalma neki.” – mondta a két gólig jutó Kelemen Patrik.

NB III, Nyugati csoport, 2. forduló
Érdi VSE–Pénzügyőr SE 5–0 (1–0)
Érd, 200 néző. Vezette: dr. Jakab (Pipicz, Nagy Márk)
Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki (Hegedüs N., 77.), Csiszár, Pintér N. – Kónya (Pallagi, 67.), Melczer – Balázsovics (Tárkányi, 63.), Pál Sz., Kelemen P.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Pénzügyőr SE: Czuczi – Luczek, Kovács J., Buzás – Szabó Balázs (Varga-Sebestyén, 67.), Szekszárdi, Despotovic, Valkovics (Sztrunga, a szünetben) – Orbán P., Feil (Nagy Bendegúz, 67.), Majoros
Vezetőedző: Varga Balázs

Gólszerzők: Kelemen P. (21., 48.), Melczer (57., 85. – az elsőt tizenegyesből), Tárkányi (72.)
Kiállítva: Orbán P. (62.)

Címkék