Hamarosan indul a kampány

Szeptember 1-jén nemcsak a 2017/2018-as tanév kezdődik, három fiatal számára valami egészen új is elindul. Fiatalok, ambiciózusok, tettre készek, kreatívok, ötlettel teltek és nagyon lelkesek az új diákpolgármester-jelöltek, akiknek személyéről szeptember 29-én dönt az érdi diákság.

Hasonló tartalmaink:

A három diákpolgármester-jelölt szeptember elsejétől egy teljes hónapon át arról győzheti meg a saját intézményében és a többi középiskolában tanuló hallgatót, hogy miért ők volnának a legalkalmasabbak arra, hogy a rájuk bízott 10 millió forinttal gazdálkodjanak és a rendelkezésükre álló pénzből, hogyan képviselhetnék legjobban az érdekeiket.

VI_1_Fodor_EnikoFodor Enikő a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákpolgármester-jelöltje az Érdi Újságnak elmondta, az első Ifjúsági Önkormányzat a fejlesztésekre fektette a hangsúlyt, a második a közösségépítő programokra és a népszerűsítésre.

– Idei csapatom célja viszont ténylegesen az, hogy Érd diákságát egy nagy csapattá kovácsolja össze. Azért jelentkeztem újra a diák-polgármesteri tisztségre, mert úgy gondolom, készen állok egy szinttel feljebb lépni az Ifjúsági Önkormányzat hierarchiájában és elődeimhez hasonlóan jól el tudnám vezetni ezt a szervezetet – mondta a jelenlegi diák-alpolgármester. Terveivel kapcsolatban megtudtuk, hogy a közösségi programokon túl, szeretné az iskolákat klimatizálni és étel- ital automatákat is kihelyeztetne az intézményekben.

VI_2_Lepp_Tamas_MarkLepp Tamás Márk, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium tanulója szintén tagja a jelenlegi grémiumnak. Nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy iskoláját képviselheti.

– A csapatommal a nyár alatt sikerült egy kisebb programtervet összeállítanunk. Mivel sportoló vagyok, – korábban vízilabdáztam, jelenleg táncolok -, fontosnak tartanám, hogy megszervezzük az első érdi ifjúsági olimpiát az érdi középiskolák között, de egy egészségnapot is szívesen lebonyolítanánk – mondta a Gárdonyi jelöltje. Terveivel kapcsolatban elmondta: főként ő is a közösséget építené, de fontosnak ítéli a fejlesztési lehetőségeket is.

VI_3_Tulipan_KincsoA Kós Károly Szakképző Iskola jelöltje Tulipán Kincső, jelölttársaihoz hasonlóan mindhárom iskolában szeretne plakátokon és szórólapokon keresztül bemutatkozni, valamint a helyi médiumok által kapott lehetőségeket is a legjobban kihasználni. Diákpolgármesterként a legfontosabbnak a szalagavatók támogatását és a tanulást segítő program folytatását tartja. Mentorának tekinti a jelenlegi diákpolgármestert, Urbán Jonatánt és bízik benne, hogy sok segítséget kap tapasztalt társától.

– Azt szeretném, ha a diákok szeretnék az iskolát. A legfontosabb célom, hogy olyan hellyé tegyük az érdi iskolákat, ahová szívesen járnak a diákok, és amire sok év múlva is jó szívvel gondolnak vissza – mondta a nyomozónak készülő lány az Érdi Újságnak.

A diákpolgármester és a diákképviselők kampányát valamennyi intézmény támogatja. Az igazgatók szerint a demokrácia ott kezdődik, ahol a tanulóknak is joguk van beleszólni sorsuk alakulásába, mert közvetlenül képviselhetik és érvényesíthetik érdekeiket. Fontosnak tartják, hogy saját költségvetésük van, s a források elköltéséről maguk határozhatnak, mert így már most megtanulnak felelősséget vállalni a döntéseikért. Mindhárom intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a jelöltek segítésére.

Címkék