Két érdi győzelem, budaörsi ezüst

Egy nagyarányú, 51–15-ös győzelem az ausztrál válogatott ellen, majd egy 26–17-es siker remek védekezéssel az Amerikai Egyesült Államok legjobbjai ellen, Busanban – így kezdte dél-koreai túráját az ÉRD női kézilabdacsapata.

Hasonló tartalmaink:

Múlt héten egy tíznapos kalandra indult az ÉRD női kézilabdacsapata, amely Dél-Korea második legnagyobb városában, Busanban szerepel egy felkészülési tornán, ahol a házigazdák mellett több ország válogatottjával is összeméri erejét.

Szabó Edina együttese elsőként az ausztrál válogatottal „csapott össze”, s könnyed, 51–15-ös győzelmet aratott, majd a második találkozóján remek védekezéssel 26–17-re múlta felül az amerikaiakat.

A csapat két játékosa (minden nap más párosok) a klub közösségi oldalain számolnak be a túra részleteiről.

Mindeközben a Budaörs a VI. Kohász Kupán volt érdekelt. A pénteken és szombaton rendezett torna első napján Mihály Attila lányai előbb délelőtt 14–13-as félidő után 23–23-as döntetlent játszottak a házigazda Dunaújvárossal, majd délután az orosz Zvezda Zvenyigorodot 27–23-ra verték. Később kiderült, hogy miután a DKKA is négy góllal, de csak 22–18-ra verte az orosz együttest, a Budaörs játssza a döntőt a dán Viborggal, amely a Váci NKSE-t és a DVSC-TVP-t előzte meg csoportjában.

A fináléban ugyan a szünetben még kétgólos előnyben voltak a hétgólos Ertl Rebeka vezetésével a budaörsiek, de Pálos-Bognár Barbara korábbi csapata, a Viborg HK végül megfordította és 25–24-re megnyerte a meccset, így Mihály Attila lányai ezüstérmesként végeztek.

Címkék