Gyerekotthonban élő fiataloknak tanítanak programozást

Mi lehet jobb fej dolog annál, mint programozni tanítani a gyermekotthonok lakóit? A foglalkozásokat a Technológiai Oktatásért Alapítvány vezető oktatói által képzett tanárok tartják majd, akik az úgynevezett Train The Trainer programon keresztül, a Skool projektben is használt szakmai és módszertani tudás megszerzése mellet egy érzékenyítő, kifejezetten a hátrányos helyzetű gyermekek oktatására kifejlesztett tréningen is részt vesznek. A program Érden is megy. 

Hasonló tartalmaink:

“Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a Skool projekt sikereit követően alapítványunk tevékenységét egy olyan területre terjesztjük ki, melyet régóta szívügyünknek tekintünk. A Google segítségével aktívan rész veszünk a hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulási és elhelyezkedési esélyeinek javításában, így ott segíthetünk, ahol különösen nagy szükség van a támogatásunkra, és ahol jelentős hatást tudunk elérni. Nagyon örülünk, hogy ebben egy olyan fontos partnerrel dolgozhatunk együtt, mint a Google, akinek szemlélete egybevág azzal, amit a fiatalok technológiai felzárkóztatásáról gondolunk.” – mondta Major Zsófi, a Technológiai Oktatásért Alapítvány ügyvezetője.

A KódKlub programok április elején indultak a gyermekotthonokban. Jelenleg önkéntes szakmai mentorok toborzása zajlik, akik segítik a foglalkozást és a gyerekek tanulását. Az érdeklődők jelentkezését ezen a linken várják a szervezők: kodklub.org/legyel-az-onkentesunk/

Címkék