Budaörsi gólzápor

Nyolc gólt és az addig veretlen újonc kiütését láthatta a publikum Tatabányán, a Budaörs 6–2-re győzte le a harmadosztályból feljutó, az elmúlt négy fordulóban veretlen Kazincbarcikát.

Hasonló tartalmaink:

Érett már. Maradjunk annyiban, hogy az elmúlt négy fordulóban szinte csak a Nyíregyháza Spartacus elleni 4–2-es vereség alkalmával történt meg az a Budaörs NB II-es labdarúgóival, hogy nem érdemelték meg a győzelmet. A többi mérkőzésen ikszeltek az élvonalból kieső Gyirmót FC Győrrel és a Doroggal, míg a Soroksár hátrányból fordítva verte Bognár György együttesét 2–1-re.

A kazincbarcikaiak ígéretesen kezdték az évadot, első négy meccsükből hármat megnyertek, egyszer döntetlent játszottak, s a harmadik helyről várták az utolsó előtti helyen két ponttal szerénykedő Budaörs elleni tatabányai mérkőzést.

De az NB II kiegyenlítettségét jellemzi, hogy a Budaörs már a negyedik percben Deli Márió góljával megszerezte a vezetést, majd a 16. percben Takács Péter tizenegyesből egyenlített, de a szünet előtt néhány perccel Szántó Gergő révén ismét vezetett a házigazda. A fordulás után Deli megszerezte egymaga második, csapata harmadik gólját. Egy óra játék után pedig Takács ismét értékesített egy büntetőt, de tovább nem tudott kapaszkodni a KBSC. A bombaformában játszó Sajbán Máté öt forduló után ötödik gólját jegyezte, amikor a 68. percben talált a vendégek kapujába. A hajrában pedig még a 89. percben Tányéros Ádám, a 93-ban pedig Lengyel Béka is betalált, a Budaörs pedig 6–2-re nyert.

Bognár György csapata a három pont bezsebelésével hét helyet lépett előre a tabellán.

Merkantil Bank Liga NB II, 5. forduló
Budaörs–Kazincbarcikai BSC 6–2 (2–1)
Gólszerzők: Deli (4., 48.), Szántó G. (42.), Sajbán Máté (68.), Tányéros (89.), Lengyel B. (93.), ill. Takács Péter (16., 60. – mindkettőt tizenegyesből)

Címkék