Farkas Bertalan az ÉnFeszten!

Farkas Bertalannal, az első magyar űrhajóssal is találkozhatnak azok, akik eljönnek a Magyar Földrajzi Múzeum szombati családi napjára, melynek középpontjában az űrkutatás áll majd. Az ingyenes rendezvényre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

Hasonló tartalmaink:

Farkas Bertalan nyugalmazott dandártábornok űrhajós élményeiről tart majd előadást, 14.30-tól, a múzeumban megrendezésre kerülő családi délutánon.

– Farkas Bertalan űrhajós kiképzését 1978-ban kezdte meg, majd 1980. május 26-án lőtték fel a világűrbe a Szojuz 36 fedélzetén. 8 napot töltött a világűrben. A Magyar Földrajzi Múzeum őrzi űrutazásának néhány emlékét a Magyar utazók, földrajzi felfedezők kiállításban: az Interkozmosz program jelvényeit, személyi űrkonténerét, a fedélzeti napló díszlapját, kiképző naplóját, valamint az általa készített űrfelvételeket – mondta el az ÉrdMost-nak Mácsai Anetta, a múzeum igazgatóhelyettese, hozzátéve: Farkas Bertalan már több alkalommal járt Érden; ezen a délutánon űrhajós élményeit osztja meg a közönséggel.

Az űrkutatás iránt érdeklődő felnőttek és gyerekek nemcsak Farkas Bertalannal találkozhatnak, hanem megtudhatják azt is, milyen szerepük van a magyaroknak az űrkutatásban, megismerkedhetnek a Puli technológiával és a Mars bolygóval is. Meteorit-kiállítás, planetáriumi előadás, mini rakétakilövő, kézműves programok és még sok érdekesség várja a kicsiket és nagyokat a Magyar Földrajzi Múzeumban, szombat délután 2 és 6 óra között.

Címkék