A nyár utolsó hétvégéjén az utánpótlás tornáké volt a főszerep

Augusztus utolsó hétvégéjén az ÉRD öt csapata négy különböző utánpótlás tornán képviselte a klubot. Az NB I ifjúsági I. osztályban szereplő lányok a siófoki Instroment utánpótlás tornán, serdülő I. osztályú együttes a szintén Siófokon megrendezett Boomerang kupán, U13 I. osztályú és U11-es csapatok a dorogi Buzási József Emléktornán, az ifjúsági III. lányok pedig Budapesten, a VIII. Nyári Kézilabda Fesztiválon léptek pályára – tudatta honlapján a klub.

VIII. Nyári Kézilabda Fesztivál:

Az „A” csoportba sorsolt ifjúsági III. csapat az ASI Kézilabda Akadémia, a Pénzügyőr SE, a Csepel DSE és a Szigetszentmiklósi NKSE együtteseivel mérkőzött meg, a „B” csoportban pedig a Budaörsi KSE, az MTK Budapest, a VSL Dunaszerdahely, és a Gárdony-Pázmánd NKSE csapatai játszottak egymás ellen. A csoportban a 3. helyen záró érdiek végül a VSL Dunaszerdahely együttese ellen szerezték meg az ötödik helyet. emellett pedig külön elismerésben is részesült a csapat, hiszen Merő Dórát választották a torna legjobb kapusának!

Eredmények:
Csepel DSE–ÉRD 21–22
Szigetszentmiklósi NKSE–ÉRD 20–25
ASI Kézilbda Akadémia–ÉRD 20–14
Pénzügyőr SE–ÉRD 21–21
ÉRD–VSL Dunaszerdahely 28–16

– Kicsit egykedvűen érkezett a csapat a tornára, nem igazán törekedtünk sajnos arra, hogy mindenki kihozza magából a maximumot. Az öt mérkőzésből így is csak egyetlen mérkőzésen szenvedtünk vereséget, viszont ennél sokkal több van ebben a csapatban. Akaratban mindenképpen többet kell majd hozzátennünk, ha el szeretnénk érni a kitűzött célt a bajnokságban – értékelt Maurer Szandra.

Dorogi Buzási József Emléktorna:

08.25.-én pénteken az U13-as, 08.26.-án szombaton pedig az U11-es korosztályok csapatai játszottak a dorogi Városi Sportcsarnokban.
Az U13-as korosztály versenyében a hazai Dorog ESE mellett a Budaörs KS, a Dunaújvárosi KKA, a Tatabányai SC, és a Dunaszerdahely csapataival küzdöttek az U13-as lányok a végső győzelemért. Végül a torna hatodik helyét szerezték meg, és a beálló, Vajda Szonja bekerült a torna válogatottjába is.

Eredmények:
Dunaszerdahely–ÉRD 24–17
ÉRD–Dorogi ESE 12–22
ÉRD–Tatabányai SC 13–17
ÉRD–Budaörs KS 14–20
ÉRD–Dunaújvárosi KKA 9–23

– Az U13-as csapatnál negyedik hete tart a felkészülés, így érezhető a fáradtság és a dekoncentráltság a csapaton. Ennek ellenére visszaköszöntek a meccseken az edzésen gyakoroltak, ennek örültem. A gyorsaságon és a kapusteljesítményen van mit fejlesztenünk, de azt gondolom, hogy jó úton járunk. Gratulálok mindenki teljesítményéhez – értékelt Kemény Andrea.

A szombati játéknapon az U11-es korosztály együttesei mérkőztek meg egymással. A Dunaújvárosi KKA, a Dorogi SE, a Tatabányai SC, és a Tarján SE voltak az ellenfelek. A csapat egy sikeres tornát tudhat maga mögött, hiszen amellett, hogy minden mérkőzésüket megnyerve aranyérmet szereztek, külön elismerésekben is részesültek az érdiek. A torna legjobb góllövője Kapu Zsófi lett, míg Szilágyi Panna, a torna válogatottjában kapott helyet.

Eredmények:
ÉRD–Tarján SE 23–4
Tatabánya–ÉRD 8–9
Dorogi ESE–ÉRD 6–16
Dunaújvárosi KKA–ÉRD 8–15

– Az U11-es lányokkal két hete dolgozunk még csak együtt, most kezdik tanulni a nagypályás alapmozgásokat, de már most visszaköszöntek ezek a mérkőzéseken. Meccsről meccsre jobban játszott a csapat, a védekezésünk összeállt, és igazi csapatmunkával tudtuk megnyerni a tornát. Nagyon büszke vagyok a csapatra – fogalmazott Kemény Andrea.

Instroment Utánpótlás torna Siófokon

A Siófokon megrendezésre került kétnapos utánpótlás tornán az érdi csapatok évek óta képviseltetik magukat, ám idén érték el eddigi legjobb eredményüket. A tornára erős mezőny gyűlt össze, az FTC, az Alba Fehérvár KC, a Dunaújvárosi KKA, a NEKA, és a házigazda Siófok KC voltak az ellenfelek. Végül szoros mérkőzések után az érdi lányok nyakába került a bronzérem. A tornán két érdi játékos is végig versenyben volt a gólkirálynői címért. Végül Reizinger Sára egy góllal elmaradva a győztestől, 31 lőtt góljával a második, míg Domokos Dalma 26 találattal a harmadik helyen végzett a góllövőlistán.

Eredmények:
FTC–ÉRD 23–23
Dunaújvárosi KKA–ÉRD 22–27
Alba Fehérvár KC–ÉRD 13–22
NEKA–ÉRD 27–19
Siófok KC–ÉRD 22–22

– Első mérkőzésünk az FTC csapata ellen döntetlennel zárult, igazi rangadó volt, és mint utóbb kiderült csak mi tudtunk pontot rabolni tőlük. Győzelemmel zártunk a DKKA és az FKC ellen is. Sajnos a második játéknapon sérülések miatt megfogyatkoztunk, de így is jól tartottuk az eredményt a második félidő feléig a NEKA csapatával szemben. Az utolsó tíz percre elfáradtunk, így vereség lett a vége, de a játékot tekintve nem szomorkodhatunk. A Siófok ellen a végjátékig kiélezett küzdelemben döntetlent értünk el, minek eredményeképpen felállhattunk a dobogó alsó fokára. Büszke vagyok lányaimra, nagyon szépen játszottak, és küzdöttek a végsőkig – idézi Oláhné Balog Tündét a handballerd.hu.

Boomerang Kupa Siófokon

Az ÉRD serdülő I. osztályú csapata augusztus 26-27-én, a szintén Siófokon megrendezésre került Boomerang Kupán vett részt. A hatcsapatos kupán a Ferencvárosi Torna Club, az Alba Fehérvár KC, a Dunaújvárosi KKA, a NEKA, és a házigazda Siófok KC korosztályos csapatai vettek részt. A lányok végül a kupa hatodik helyét szerezték meg, illetve a torna legjobb kapusának járó díjat is érdi lány hozhatta haza, Fritz Noémi személyében.

Eredmények:
FTC–ÉRD 33–17
ÉRD–Dunaújvárosi KKA 15–21
Alba Fehérvár KC–ÉRD 24–19
NEKA–ÉRD 22–10
Siófok KTC–ÉRD 21–17

– A tornát az FTC csapata ellen kezdtük, ahol nem játszottunk jól, sajnos gyenge volt a védekezésünk és a támadójátékunk is. Rengeteg technikai hibánk volt, amit az ellenfél kihasznált, és ennek köszönhetően tudott nagyarányú győzelmet aratni. A második mérkőzésen a Dunaújváros ellen már összeszedettebb volt a játék, a technikai hibák számán tudtunk csökkenteni, valamint a védekezésünk is feljavult. A harmadik fordulóban a Székesfehérvár ellen léptünk pályára, dinamikusan játszottunk, támadásban voltak szép megoldások, a legtöbb lőtt gólunk ezen a mérkőzésen volt. A negyedik fordulóban a NEKA csapatával találkoztunk, sajnos a támadójátékunk gyengébb volt, mint az előző mérkőzésen, nem tudtuk átlőni a magas védőfalat, ráadásul sok helyzetet kihagytunk. A kapott gólok száma alapján úgy gondolom, hogy a védekezésünk nem működött rosszul, és ezt a teljesítményt meg tudtuk őrizni az utolsó fordulóra is a Siófok ellen. Összességében elégedett vagyok a csapatommal, küzdöttek a pályán, a védekezésünk is kezd egyre jobban összeállni, a támadójátékban láttam több hibát, amelyeket igyekszünk kijavítani a bajnoki rajt előtt – így Horváth Csilla.

Hasonló tartalmaink:
Címkék