Könnyed siker a rekordbajnok vendégeként

Magabiztos, 37–21-es győzelmet aratott a K&H női kézilabda liga második fordulójában az ÉRD, amely a tizenötszörös magyar bajnok Vasas vendégeként nyert.

Hasonló tartalmaink:

Győri Barbara, az ÉRD a Vasasnál kölcsönben szereplő kapusa nem került a mérkőzés keretébe, míg Szabó Edina a Békéscsaba elleni mérkőzéshez hasonlóan Tóth Gabriellát nem tudta nevezni az angyalföldiek elleni találkozóra.

Nehezen indult be a mérkőzés, az első gólra három percet kellett várni, amikor Katarina Krpezs-Slezák vette be a házigazda kapuját, majd a nyolcadik percig még 5–4-re vezetett is a fővárosi piros-kék együttes, de ezt követően egy kihagyott lehetőség megpecsételte Fekete Bozsanáék dolgát, merthogy a hiba hibákat szült, az ÉRD tizenhárom perc alatt tizet lőtt, mialatt csupán hármat kapott. Hiába kért időt kétszer is Kovács Péter, csapata nem tudott zárkózni, a szünetben pedig 19–11-es érdi vezetés állt az eredményjelzőn.

A fordulás után két góllal zárkózott a Vasas, de negyed óra alatt csak kétszer tudta bevenni Janurik Kinga kapuját, elöl pedig az ÉRD megállíthatatlan volt, lerohanásból, átlövésből és hétméteresből is betaláltak Klivinyi Kingáék.

A végjáték pedig lazára sikerült, volt tizennyolc is közte, de a 21–37-es végeredményt a korábbi érdi, Fekete Bozsana állította be, aki strandkézilabdás tudását bevetve kínaiból járt túl az érdi kapus eszén.

– Nagyon klassz dolognak tartom, hogy a Vasas visszakerült az első osztályba, hiszen nekem személyesen is komoly érzelmi kötődésem van a csapathoz. Az is egy pozitív dolog volt, hogy sokan kilátogattak a meccsre, jó hangulatú mérkőzés volt, jó szaladgálós. Néha az egyik, néha a másik csapatnak sikerültek jobban a lerohanásaik, de mi ugyanúgy szenvedtünk a Vasas gyors játékától… Jó mérkőzés volt, de a hatvan perc alatt kijött az ÉRD tapasztalatbéli és egyéb másbéli fölénye, ettől függetlenül a Vasas játékosai nagyon jól küzdöttek. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Sok sikert kívánok a kollégának és a Vasasnak a jövőben – nyilatkozta Szabó Edina.

– Több részre kell bontanunk a mérkőzést, olyan volt, mint a Ferencváros ellen, az első félidőben volt egy szakasz, amikor jól küzdöttünk és eredményesek voltunk, természetesen, amilyen iram itt van – Magyarország egyik legjobb csapata ellen – nekünk még sok volt, pláne, hatvan percen keresztül… Az ÉRD ezt jól kihasználta, főleg a második félidőben – persze, az elsőben is –, de a második félidőben nagyon sok hibát követtünk el labdaeladás címén. Ez volt az egyik részcélunk, mert az ÉRD-ről tudtuk, hogy borzasztóan jó iramú csapat. Ez az út rögös, nem lehet összehasonlítani az NB I/B-vel, nekünk ezt meg kell tanulni. Biztos vagyok benne, hogy fogunk még örömet okozni a szurkolóinknak. Megpróbáltunk minél kisebb arányú vereséget szenvedni, de az ÉRD egy nagyon jó csapat. Jó hangulatú, sportszerű mérkőzés volt, és még egyszer mondom, hogy voltak jó teljesítmények, jó részteljesítmények – fogalmazott Kovács Péter.

– Mindkét csapat részéről elég futós mérkőzés volt. A visszarendeződés ezen a mérkőzésen egy kicsit hiányzott belőlünk. Elég keményen kezdtük a mérkőzést, a Vasas is odatette magát, de tényleg, elég futós meccsnek bizonyult, de ebből jól jöttünk kis és örülök, hogy ilyen nagy arányú győzelmet arattunk – értékelt a négygólos Gávai Szonja.

Az ÉRD legközelebb a harmadik fordulóban szeptember 21-én, 18 órakor az MTK Budapest ellen lép pályára hazai környezetben.

K&H női kézilabda liga, 2. forduló
Vasas SC–ÉRD 21–37 (11–19)
Elektromos Sportcsarnok, 350 néző. V: Marton Zs., Szabó E.
Vasas: ANTÓNI – Fekete B. 2, Németh N. 2, KATONA L. 3, Lyngby 2, Herr A. 1 (1), Hárs 3.
Cserék: Tzintzis (kapus), Kocsis, Rózsa 1, Hansághy 1, Pados 2, Németh M., Szecsődi 1, Agovics 2, Hanusz.
Vezetőedző: Kovács Péter
ÉRD: Foggea – KRPEZS-SLEZÁK 6, Kiss N.2, A. BULATOVICS 4, KISFALUDY 3, Signaté, Gávai 4.
Cserék: Janurik (kapus), M. González 2, Szabó L. 3 (3), KLIVINYI 5, Roberts 4 (4), Takács K. 2, Bernát
Vezetőedző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–1. 9. p.: 5–4. 12. p.: 5–7. 22. p.: 9–15. 28. p.: 10–17. 37. p.: 13–23. 47. p.: 15–30. 58. p.: 19–37.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 9/7

(Fotó: handballerd.hu)

Címkék