Tizenhárman jutottak az ob-döntőbe

Dénes Mercédesz hosszú kényszerpihenő után az ukrajnai Vladimir Sztadnik Emlékversenyen első helyezést ért el, tizenhárom továbbjutó a diák és serdülő területi bajnokságról az országos bajnokságra, Földesi István ötödik lett a veterán világbajnokságon.

Hasonló tartalmaink:

Az október 15-i hétvége kellemes meglepetéssel szolgált az érdi birkózóknak, hiszen operációjából felépülve, hosszú rehabilitáció után Dénes Mercédesz az ukrajnai Vladimir Sztadnik Emlékversenyen 53 kilogrammban a dobogó legfelső fokára állhatott. Biztató előjele az következő világbajnokságnak, hogy Dénes Merci szenzációs formában két technikai tussal és egy 5–0-ás győzelemmel, pontveszteség nélkül, esélyt sem adva verte végig ellenfeleit.

Eközben Szigetszentmiklóson utánpótlás versenyt rendeztek és a diák egyes és kettes korcsoport, valamint a serdülő korosztály mérhette össze az erejét, hiszen területi bajnokságot rendeztek számukra. A cél az országos bajnokságra való kijutás volt. Az érdiek nagyon összekapták magukat és szépen szerepeltek, taktikus birkózással tizenhárman szereztek jogot az országos bajnoki döntőn való részvételre, valamint tizenkilenc éremmel gazdagodva térhettek haza. Az Érdi Spartacus a csapatversenyben a második helyezést érte el.

Az U23 korosztálynak szintén Szigetszentmiklóson rendeztek világbajnoki válogatóversenyt, ahol szabadfogásban Nagy Krisztián a második helyen végzett.

Bulgáriában, Plovdivban a 2017. évi veterán világbajnokságon az Érdi Spartacus versenyzője Földesi István szabadfogásban a 130 kilogrammosok között az előkelő ötödik helyet érte el.

Eredmények:
Diák I., diák II.

Bori Richárd 23 kg I.
Feik Lázár 35 kg III.
Narancsik Bence 29 kg II.
Balogh András 58 kg V.
Aranyos Roland 29 kg IV.
Kovács Dávid 58 kg VII.
Jakab Dániel 38 kg II.
Sipos Alex 63 kg III.
Gazsi Máté 46 kg I.
Krausz István 69 kg I.
Sipos Milán 46 kg III.
Hegedűs Nagy Bence 50 kg I.
Finta Patrik 50 kg III.
Krokavecz Mátyás 50 kg III.
Gyenes Bence 54 kg I.
Hermann Norbert 58 kg I.

Serdülő:
Madarassy Zoltán 46 kg III.
Nagy Gergely 100 kg II.

Gyerek:
Narancsik Levente 20 kg II.
Gazsi Nóra 24 kg III.
Jakab Roland 26 kg I.
Gazsi Blanka 46 kg II.

U23 szabadfogású válogatóversenyen:
Nagy Krisztián 57 kg II.

 

Címkék