Egy helyen minden információ a vonatok jelenlegi menetrendjéről

Jelentős változások vannak a Budapest–Pusztaszabolcs elővárosi vonalon és a csatlakozó vonalakon a Kelenföld–Háros, illetve az Érd–Százhalombatta vonalszakaszok szeptember elsején megkezdett pályafelújítása miatt.

Hasonló tartalmaink:

  • A felújítás október 23-ig tartó fázisának idejére módosult a menetrend a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár, a Budapest–Sárbogárd–Baja és a Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalakon is.
  • Pusztaszabolcsról Sárbogárdra és Dombóvárra induló személyvonatok Pusztaszabolcs–Sárbogárd között 20-30 perccel korábban közlekednek, az esti utolsó sárbogárdi személyvonat 27 perccel később közlekedik. A Dombóvárról, illetve Sárbogárdról Pusztaszabolcsra induló személyvonatok Pusztaszabolcs–Sárbogárd között 18-30 perccel később közlekednek. Az első reggeli Dombóvár–Budapest közötti vonat a teljes útvonalán 20 perccel korábban közlekedik.
  • Reggel hat órától éjfélig a Déli pályaudvar és Százhalombatta, Pusztaszabolcs, Dunaújváros között közlekedő vonatok a teljes útvonalukon, mindkét irányban 30 perccel később indulnak és érkeznek. Egyes, Budapest–Százhalombatta és Budapest–Pusztaszabolcs között közlekedő vonatokat (mindkét irányban) töröltek a menetrendből, illetve ezek más vonatokkal összevonva közlekednek. Néhány Budapest–Százhalombatta viszonylatú vonat nem áll meg Nagytétény-Diósd és Érdliget megállóhelyeken.
  • A Budapest–Pusztaszabolcs–Rétszilas vonalszakasz változásai miatt a csatlakozó vonalak menetrendje is módosul.
  • A munkanapokon Budapest-Déli–Martonvásár közötti Z30-as vonatok – mindkét irányban – ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Helyettük új, G30-as viszonylatszámú vonatok közlekednek a Déli pályaudvar és Székesfehérvár között, mindkét irányban.
  • G43-as vonatok csak Kőbánya-Kispest–Kelenföld illetve Kelenföld–Kőbánya-Kispest között járnak. Kelenföldön átszállási lehetőség lesz az Érd alsón át közlekedő G30-as vonatokhoz. A G30-as vonatok Érd alsón át közlekednek, ezért Budatétény, Barosstelep és Érd felső megállóhelyeket nem érintik, helyettük Kastélypark és Érd alsó megállóhelyeken állnak meg.
  • Gemenc és a Sugovica expressz vonatok a Keleti pályaudvarról korábban indulnak Bajára, a Bajáról érkezők pedig később érkeznek meg.
A felújítás október 24-től december 7-ig tartó, következő fázisának idejére módosul a menetrend a Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár, a Budapest–Sárbogárd–Baja és a Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalakon is.
  • A Budapest–Székesfehérvár elővárosi vonalon Z30-as viszonylatszámú, munkanapokon közlekedő martonvásári vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Helyettük új G30-as viszonylatú vonatok közlekednek Budapest-Déli–Székesfehérvár között mindkét irányban. A G43-as vonatok csak Kőbánya-Kispest–Kelenföld illetve Kelenföld–Kőbánya-Kispest között közlekednek, Kelenföld és Székesfehérvár között az új G30-as vonatokkal utazhatnak.
  • Budapest–Pusztaszabolcs elővárosi vonalon a Déli pályaudvarról munkanapokon 17:55-kor és 18:25-kor Pusztaszabolcsra induló vonat nem közlekedik, helyettük a Déliből 18:25-kor induló személyvonattal utazhatnak, amely Dombóvárig minden állomáson és megállóhelyen megáll. A Déli pályaudvarról munkanapokon 5:25-kor, 6:25-kor és 13:25-kor induló, Százhalombattáig közlekedő 4310, 4312 és 4314 sz. vonatok ideiglenesen kimaardnak a menetrendből.
  • Pusztaszabolcsról munkanapokon 5:32-kor a Déli pályaudvarra induló vonat nem közlekedik, helyette a közel azonos időpontban Dombóvárról érkező és 5:31-kor tovább induló távolsági járattal biztosított a hajnali eljutás. Százhalombattáról munkanapokon 7:53-kor, 14:53-kor, 15:53-kor, 16:53-kor, 17:33-kor, 18:53-kor a Déli pályaudvarra induló vonat nem közlekedik. Százhalombattáról munkanapokon 6:33-kor, Pusztaszabolcsról 6:10-kor induló és az új, Dunaújvárosból 5:57-kor induló vonattal utazhatnak.
Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben. A GYSEV vágányzári menetrendjei itt olvashatók: http://www2.gysev.hu/tartalmak/vaganyzarak,_kozlekedesi_informaciok/528.
Címkék