Az Ifjúsági Önkormányzat gyúrt elsőként a kolbászfesztiválon

Elkezdődött a 21. Csabai Kolbászfesztivál, aminek idei vendégvárosa Érd. A városi sportcsarnok mellett felépítették a 40 ezer négyzetméteres “kolbászvárost” és elkezdődtek a gyúróversenyek is. Első nap ifjúsági kolbászkészítő versenyt rendeztek délelőtt, amelyen versenybe szállt az Érdi Ifjúsági Önkormányzat csapata is, akik az első 50 helyezett közé várták az elkészült “malacságot”. FRISSÍTÉS: megszületett az eredmény, az érdi fiatalok különdíjasok!

Hasonló tartalmaink:

FRISSÍTÉS: A kolbászfesztivál honlapján csütörtök este közzétette az ifjúsági kolbászkészítő verseny eredményét: az Érdi Ifjúsági Önkormányzat egyike a tizenkét különdíjasnak!

Lepp Tamás Márk az Érd Médiacentrum helyszíni tudósítójának elmondta, hogy a kolbászuk szeretettel és nagy gonddal, illetve magyaros fűszerekkel készült. Ez élete első kolbászversenye, de nagyon jól érzi magát, ahogyan társai is.

Fodor Enikő és Lepp Tamás Márk

Fodor Enikő és Lepp Tamás Márk

Békéscsabán született Érd és a térség országgyűlési képviselője, Dr. Aradszki András, aki csütörtökön elsőként az ifjúsági kolbászkészítő versenyt látogatta meg, ahol megpróbálta jó tanácsokkal ellátni az érdi csapatot. Az államtitkár azt mondta, a fiataloknak azt javasolta, hogy bátran merjenek pirospaprikát használni, mert a színét és az ízét is jobbá teszi a magyaros fűszer. – Nagyon jó itt lenni csabaiként és érdiként és azt látom, hogy a fiatalok is nagyon jól érzik magukat, mi is elindulunk felnőtt kategóriában és azt reméljük, hogy sikeresek leszünk – mondta Aradszki András.

A Csabai Kolbászfesztivál első versenyszáma, a csütörtök délelőtti ifjúsági gyúrás megerősítette: száz év múlva is lesz csabai kolbász, széles az utánpótlás, és élvezettel készítik a gyerekek már óvodás kortól a terméket.

A város három csapatot indít a versenyen, ifjúsági kategóriában az Érdi Ifjúsági Önkormányzat száll harcba, a nyugdíjas kategóriában az Idősügyi Tanács, a nemzetközi gyúróversenyen pedig egy városi csapat indul – mondta T. Mészáros András polgármester.

Uhrin Sándor, a Csabai Kolbászklub alelnöke, a zsűri elnöke elmondta, lenyűgöző látványt jelentett, hogy több mint 200 csapatban ezernél több gyerek, fiatal készített remek hangulatban kolbászt.

– Jobbnál jobb, szebbnél szebb asztaldíszeket is láttunk, a csapatok egységesen beöltöztek, szóval megadták a módját a kolbászkészítésnek – hangsúlyozta Uhrin Sándor. – Örömteli volt, hogy külföldi ifjúsági csapatok is töltöttek. Egy Szlovákiából érkezett csapat pedig népviseletben zenélt is, magával ragadó volt. Az pedig különösen tetszett, hogy óvodásoktól az egyetemistákig élvezettel készítették a kolbászt, szóval nincs félnivalónk a jövőt illetően.

A Nemzetközi Szárazkolbász Verseny eredményhirdetése csütörtökön 18 órakor lesz, de délelőtt már elindultak a programok, 10 órától 250 diákcsapat gyúrt az ifjúsági kolbászkészítő versenyen. A pénteki gyúrások elsősorban a civileké és a hátránnyal élőké, szombaton viszont teltház lesz.

Az élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállításnak egy háromezer négyzetméteres sátor ad otthont. Emellett lesznek kolbászos sátrak, kiállítói- és vásári standok, sportcsarnoki programok, gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások, hét disznóvágás-bemutató, kézműves vásár.

A belépődíjas rendezvényen fellép mások mellett a Quimby, a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Wellhello, a Punnany Massiff, a Magna Cum Laude, a Budapest Bár, a Margaret Island és a Honey Beast. A fesztivál idei díszvendége Érd városa mellett Ausztrália lesz, borvidékként az Etyek-Budai régió mutatkozik be. A rendezvény részletes programja www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon érhető el.

Címkék