Megtört a tizenhét meccse tartó sorozatunk…

Utoljára a 2016/2017-es idényben, az NB III Nyugati csoportjának 29. fordulójában, a Hévíz vendégeként fordult elő, hogy az Érdi VSE bajnoki mérkőzésen nem talált a kapuba. Limperger Zsolt alakulatának tizenhét meccses szériája tört meg a VLS Veszprém elleni, idegenbeli gól nélküli döntetlennel – írja honlapján az Érdi VSE. 

Hasonló tartalmaink:

Hiába áll a kieső zónában a VLS Veszprém, alaposan megnehezítette Limperger Zsolt alakulatának dolgát. Az NB III Nyugati csoportjának 13. fordulójában Orbán Tamás együttese nyílt sisakos küzdelemre késztette Kertész Ferencéket. Nehezen indult be a mérkőzés, hiszen az első helyzetre nyolc percet kellett várni, de a hazaiak kapitánya, Gunther Zsolt távoli lövését védte Kertész Ferenc. Ezt követően az érdiektől Pál Szabolcs, Kelemen Patrik, Koós Gábor és Melczer Vilmos is többször jutott helyzetbe, de nem tudott élni vele, míg a túloldalon is többször kellett felszabadítani az érdi védőknek, sőt, egyszer nem is sikerült, de les miatt érvénytelenítették Simon Benjámin találatát.

A fordulás után az érdiek felélénkültek, s ha kicsivel jobb lett volna a helyzetkihasználásuk, akkor negyed óra alatt eldönthették volna a mérkőzést. Ehhez Koós Gábor állt a legközelebb, amikor egy kipattanó labdát húszról vágott vissza Szűcs Lajos kapujára, aki óriási bravúrral védeni tudott.

Ezt követően azonban a hazaiak is több ziccerig jutottak, de Kertész Ferenc dupla bravúrja, illetve nagy védései is kellettek a döntetlen tartásához. A végjátékban pedig egyik együttes sem tudta gólra váltani helyzeteit, így maradt a gól nélküli döntetlen.

– Ha a nyolcvanadik percben kérdezed, hogy elégedettek lehetünk-e az egy ponttal, akkor azt mondom, hogy nem. De nekünk voltak lehetőségeink. Két büntetőt sem adott meg a játékvezető a három szituációból, az egyik biztosan az volt. Ha azt megadja, akkor elhozzuk a három pontot, de az utolsó tíz perc nem sikerült jól, a Veszprémnek voltak helyzetei, ha azt belövi, akkor nem tudtunk volna felállni. Ismerve ezt a mezőnyt, az egy pontot is meg kell becsülni. Utólag azt mondom, három pontért jöttünk, de az egy is több, mint a nulla – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Az Érd játékát nem könnyítette meg a pályánk minősége. Próbáltuk ezt kihasználni, mert tudtuk, hogy egy játszó, sokpasszos csapat. Ha engedtük volna őket játszani, akkor valószínű, több góllal elvertek volna minket. Ez bejött, aztán a második félidőben meccslabdát nem tudtuk értékesíteni. Szerintem kellemetlenül érintette az érdieket a presszionálásunk, de legfőképpen a pálya talaja, mert nincsenek hozzászokva az ilyen pályához – mondta Orbán Tamás, a VLS Veszprém szakvezetője.

Az Érdi VSE legközelebb az NB III Nyugati csoportjának tizennegyedik körében a Puskás Akadémia FC II otthonában, Felcsúton lép pályára november 12-én, 13 órakor.

NB III, Nyugati csoport, 13. forduló
VLS Veszprém–Érdi VSE 0–0
Veszprémi Egyetemi Stadion, 150 néző. V: Görög M. (Bede T., Rigó)
VLS Veszprém: ifj. Szűcs Lajos – Boromisza (Felber, 33.), Dobsa, Gunther, Gulyás G. – Bene, Bognár B., Simon B. (Szabó Bence, 63.), Kocsis G., Kókány – Polareczki (Irmes, 67.). Vezetőedző: Orbán Tamás
Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár (Pintér N. 59.), Németh G. V. (Balázsovics, 75.) – Koós, Kónya, Pallagi, Melczer (Tárkányi, 59.) – Kelemen P., Pál Sz.
Vezetőedző: Limperger Zsolt

Címkék