Krajnyák ismét világbajnok!

Megnyerte a tőrözők „A” sérültségi kategóriás egyéni versenyét a Rómában zajló kerekesszékes vívó világbajnokságon Krajnyák Zsuzsanna, az UTE érdi sportolója.

Hasonló tartalmaink:

Krajnyák Zsuzsanna a huszonhat versenyzőt felsorakoztató „A” sérültségi kategóriában, a tőrözők egyéni viadalán megnyerte a hétfős csoportot, miután orosz, olasz, thaiföldi, spanyol, hongkongi és brit ellenfelét is felülmúlta. Így a legjobb 32 között erőnyerőként nem kellett versenyeznie, aztán a grúz ellenfelét 15:7-re, az olasz Andrea Mogost 15:12-re verte. Az elődöntőben kiélezett csatában múlta felül az orosz Alena Evdokimovát 15:13-ra, így a hongkongi ellenfelét legyőző honfitársával, Hajmási Évával vívta a döntőt, melyet 15:7-re nyert meg, s 2002 és 2011 után ismét világbajnoki aranyérmet ünnepelhetett.

Ugyancsak a tőrözőknél, de a B-sérültségi kategóriában érdekelt Dani Gyöngyi a csoportkörből csak gyengébb tusarány miatt jutott másodikként tovább. Az egyenes kieséses szakaszban, a legjobb tizenhat között fehérorosz ellenfelét búcsúztatta, de a negyeddöntőben alulmaradt a későbbi ezüstérmes orosz Viktoria Bojkovával szemben, s hatodikként zárta a versenyt.

Az UTE mindkét érdi sportolója a világbajnokság harmadik napján a párbajtőrözők versenyében vív meg.

Címkék