Hétvégi sportajánló: tele a naptár

Egy halom focimeccs. Megkezdi szereplését a nemzetközi porondon az ÉRD! Röplabdatorna a Bolyaiban, kosárlabdameccs a VMG-ben, küzdősport gála a Batthyányban, szinkronúszó verseny az ÉRD Arénában. Zárul a rövidpályás úszó ob.

LABDARÚGÁS

A Merkantil Bank Liga NB II 17. fordulójában a két héttel ezelőtti körhöz hasonlóan ismét Pest megyei rangadót rendeznek – Komárom-Esztergom megyében. A Bognár György vezette Budaörs ugyanis továbbra is Tatabányán játssza hazai találkozóit, s a soros fordulóban a Vác FC-t látja vendégül. Az NB III Nyugati csoportjának tizennegyedik körében az Érdi VSE a Puskás Akadémia FC második csapatához látogat Felcsútra. Limperger Zsolték nincsenek könnyű helyzetben, hiszen az NB I-ben a válogatott szereplése miatt szünetel a bajnokság, így könnyen elképzelhető, hogy a Puskás Akadémia élvonalbeli együttesétől többen visszajátszanak az érdiek ellen.

– Egy játszó csapat ellen fogunk pályára lépni. Az lesz a kérdés, hogy a hétvégi NB I-es szünet miatt hányan játszanak vissza az első csapatból, ez lehet pozitívum és negatívum is. Mindenesetre nagyban befolyásolhatja a mérkőzést, hogy hányan játszanak vissza. Szóval csak a kezdő tizenegyet meglátva leszünk okosabbak. Ami viszont jó, hogy nekünk jól szokott menni a játszó csapat elleni játék, ők és mi is akarunk focizni, szóval csak jó meccs sülhet ki belőle – fejtette ki várakozásait Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője. A november 12-én, 13 órakor Felcsúton megrendezésre kerülő találkozót Derdák Marcell vezeti, segítői Szabó Péter és Aradi József lesznek. A mérkőzést az erdivse.hu-n élőben közvetítik.

A Pest megyei első osztályban érdekelt Százhalombattai LK a Dabas-Gyón FC-t fogadja, a megye kettő déli csoportjában a Törökbálinti TC a Taksony II, a Diósdi TC a Tököl II ellen lép pályára idegenben. A legalsóbb osztályban, a megyei harmadosztály délnyugati csoportjában az éllovas Tárnok a Szigethalom SC ellen vív hazai pályán pikáns rangadót. A Sóskút SKE a Dunaharaszti MTK II otthonában, a Dunafüred-Százhalombatta Dömsödön játszik, míg az Érdi VSE II a Kiskunlacháza SE-t látja vendégül.

Merkantil Bank Liga NB II, 17. forduló
11.12., 13.30:
Budaörs–Vác FC

NB III, Nyugati csoport, 14. forduló
11.12., 13.00:
Puskás Akadémia FC II–Érdi VSE

Pest megyei I. osztály, 14. forduló
11.12., 13.00:
Százhalombattai LK–Dabas-Gyón FC

Pest megyei II. osztály, Dél csoport, 13. forduló
11.12., 13.00:
Tököl VSK II–Diósdi TC
11.12., 13.00: Taksony SE II–Törökbálinti TC

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 12. forduló
11.11., 13.00:
Tárnok BKSK–Szigethalom SC
11.12., 13.00: Dunaharaszti MTK II–Sóskút SKE
11.12., 13.00: Dömsödi USE–Dunafüred-Százhalombatta
11.12., 16.00: Érdi VSE II–Kiskunlacháza SE

KÉZILABDA

Megkezdi szereplését a 2017/2018-as idényben a nemzetközi porondon az ÉRD! Szabó Edina együttese az EHF-Kupa harmadik selejtezőkörében, a csoportkörbe jutásért rendezett párharc első mérkőzésén. Janurik Kingáék egy más francia együttest fogadnak, mint tavaly a második körben, vagy azt megelőzően a Kupagyőztesek Európa Kupájában. Erről bővebben ide kattintva olvashat!

A november 11-én, 16 órakor kezdődő mérkőzést a cseh játékvezetői kettős, Lukas Frieser, Rasoslav Kadulic vezeti.

EHF-Kupa, 3. selejtezőkör, a csoportkörbe jutásért, 1. mérkőzés
11.11., 16.00:
ÉRD–Issy Paris Hand

RÖPLABDA

Mozgalmas hete van a női röplabda NB I A-csoportjában érdekelt Budaörsi DSE-nek, hiszen a Gödöllő elleni hazai győzelmet és a békéscsabai vereséget követően vasárnap ismét pályára lépnek Bagics Bence lányai, ezúttal az Újpesti TE vendégeként.

A másodosztály középcsoportjának nyolcadik fordulójában a Delta RSE Érd ismét hazai pályán játszik, miután vasárnap kora délután a Közgáz SC ellen vív mérkőzést Dömötör-Mátrai Beáta együttese. A felek felcserélték a pályaválasztói jogot, így papíron a Közgáz lesz a hazai gárda a találkozón.

A Delta szombaton egész napos rendezvényt tart a Bolyai János Általános Iskolában, ugyanis immár kilencedik alkalommal rendezi meg a Delta Mix Kupát.

Női röplabda NB I, A-csoport
11.12., 18.00:
UTE–Budaörsi DSE

Női NB II, Közép csoport, 8. forduló
11.12., 15.00, Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnoka:
Közgáz SC–Delta RSE Érd

11.12., 08.00-tólm Bolyai János Általános Iskola: IX. Delta Mix Kupa

KOSÁRLABDA

A kosarasok is hazai pályán. Ki-ki mérkőzést vív az egy hellyel mögötte álló Kaposvári KE-vel hazai pályán a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában a BKG-VMG DSE. A harmadosztályú érdi kosárlabdacsapat a nyugati csoport ötödik körében a 2–2-es győzelmi mérleggel álló Somogy megyei együttest fogadja szombaton 16 órakor.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 5. forduló
11.11., 16.00:
BKG-VMG DSE–Kaposvári KE

VÍZILABDA

Csak a Budapesti Honvéd SE-Érd 2006-os csapata száll vízbe hétvégén a vízilabdázóknál. A legkisebb korosztály a Kőnigh György Gyermekbajnokság B-csoportjának ötödik fordulójában a III. kerületi TVE uszodájában száll vízbe szombaton 14 órakor.

Kőnigh György, Gyermekbajnokság, 2006, B-csoport, 5. forduló, III. kerületi TVE uszoda
11.11., 14.00:
Alfa SC–Budapesti Honvéd SE-Érd

ÚSZÁS

Befejeződik a rövidpályás úszó országos bajnokság Százhalombattán. Szerdán kezdődött és szombatig tart az Érdi Úszó Sport Kft. hat sportolójával az ob. Az érdiek féltávnál két arany-, négy ezüst- és két bronzéremnél járnak a százhalombattai rövidpályás országos bajnokságon.

A rövidpályás úszó ob első napjáról ide kattintva  olvashat bővebben, míg a második napi beszámolónkat ide kattintva  érheti el!

KÜZDŐSPORT GÁLA

Szombaton, 17 órától az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezik meg az Érdi Küzdősport Gálát. Az éjszakába nyúló viadalon Muay Thai, Profi Boksz és K1 mérkőzéseket láthatnak.

SZINKRONÚSZÁS

Szinkronúszó verseny miatt szombaton egész nap, vasárnap pedig reggel nyolctól délután 4-ig zárva lesz az ÉRD Aréna uszodája.

(Fotó: handballerd.hu)

 

 

Címkék