Koós-mesterhármassal kiütéses győzelem

Koós Gábor mesterhármasával és Pál Szabolcs góljával az Érdi VSE 4 – 0-s győzelmet aratott az NB III Nyugati csoportjának 14. fordulójában a Puskás Akadémia FC második csapatának vendégeként – számolt be róla az erdivse.hu.

Hasonló tartalmaink:

Meghatározó játékosát, Melczer Vilmost ötödik sárga lap miatt nélkülözte Limperger Zsolt, ennek ellenére a vendég érdiek a felcsúti találkozó elejétől kezdve uralták a mérkőzést, s temérdek lehetőséget dolgoztak ki. Az első gólra sem kellett sokat várni, miután a kilencedik percben balról, Németh Gábor adott középre, s Koós Gábor piszkált a labdába, amely túljutott Ásványi Balázson.

Nem sokkal később, a 24. percben pedig már kettővel vezettek az érdiek, amikor egy jobboldali bedobás után Pál Szabolcs előbb fejjel, majd lábbal próbálkozott, s utóbbi próbálkozása gól is lett (0–2).

A szünetre is kétgólos előnnyel vonultak a vendégek, pedig több lehetőség is adódott Limperger Zsolt alakulata előtt. A 33. percben azonban súlyos sérülés történt az érdieknél, amikor Pál Szabolcsot könyökölték le a hazaiak. A második érdi gólt szerző játékosért mentő érkezett… Az előzetes hírek szerint eltört az állkapcsa.

A térfélcsere után négy perc után Kárász Krisztián fejelt a hazai kapuba egy szabadrúgást, de a partjelző les miatt érvénytelenítette a találatot.

A 63. percben aztán Koós Gábor nem mindennapi gólt szerzett, amikor harmincról tüzelt, s lövése a kapufán csattanva pattant a labda a felcsúti kapuba (0–3).

A folytatásban sem állt le az érdi együttes. Hat perccel később egy eladott hazai labdára csapott le Koós, aki higgadtan bökött a labda alá, s Ásványi ugyan még beleért, de a labda így is a kapuban kötött ki (0–4).

A hajrában pedig az érdiek próbálkoztak előnyük növelésével, de ez nem jött össze, s így „csak” 4–0-ra nyertek. A Puskás Akadémia FC II nem jelentett veszélyt az Érdi VSE-re, így Limperger Zsolték megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Ötödik mesterhármasát szerezte pályafutása során Koós Gábor.

– Szerencse is kellett hozzá. Gólt rúgni mindig jó érzés, de a csapatnak is kellett, hogy egy jó pályán, egy jó ellenféllel szemben, amit elmulasztottunk mind játék, mind gólok tekintetében, az összejött. Ebben a bajnokságban bárki képes bárkit legyőzni, de az Érdi VSE egy jó csapat és ezt próbáltuk bizonyítani, kiszolgálni a közönséget és adósak is voltunk a mester felé is egy jó játékkal, mert az utolsó meccs nem úgy sikerült, mint ahogy kellett volna – mondta Koós Gábor.

– Az utolsó két meccsünk nem úgy sikerült, mint kellett volna. Ami hiányérzetem van, az a Pápa elleni hazai, azt hoznunk kellett volna. Itt hamar mennek a pontok, hiába nem kapsz ki, ha a vetélytársak nagyon hamar utolérnek, mint ahogy most már meg is előztek minket. De valójában az volt a fontos, hogy összeszedjük magunkat, azt a formát és játékot mutassuk, amit tudunk. Ehhez az ilyen hozzáállás kell, ami volt ma – értékelt Limperger Zsolt.

– Nem számítottam szorosabb mérkőzésre, mert fiatal játékosaim vannak, akik közül tegnap kaptam vissza többet is a válogatottból, sok a sérült is, így abból kell kiállítanom a csapatot, ami van. Az Érd egy nagyon jó csapat, jó játékosokkal, úgyhogy látni a különbséget a felek között. Megtettünk mindent, amit lehet, büszke vagyok rájuk, de nem volt szerencsénk sem, mert több gólt is elkerülhettünk volna. De ilyen a fiatalság, sajnos, nagyon sok hátrányt jelent. De nem volt kérdéses a mérkőzés, az Érd végig uralta a játékot. Jó játékosokból áll egy jó edzővel, akiknek tiszta szívből kívánom, hogy jussanak fel az NB II-be, mert egy nagyon jó csapat – mondta Bojan Lazics, a PAFC II vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb az NB III Nyugati csoportjának 15. fordulójában, november 19-én, 13 órakor lép pályára, amikor a Videoton FC második csapatát látja vendégül  az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 14. forduló
Puskás Akadémia FC II–Érdi VSE 0–4 (0–2)
Felcsút, 100 néző. V: Derdák (Szabó P., Aradi)
PAFC II: Ásványi – Lipcsei Á., Góra (Tamás N., 64.), Erdei, Keszi – De Oliveira, Hudák M., Kovács Tamás (Nándori, a szünetben) – Péter B. (Mezőssy, a szünetben), Deutsch L., Radó D.
Edző: Bojan Lazics

Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. (Tárkányi, 75.) – Koós, Kónya, Pallagi – Balázsovics (Honti, 82.), Pál Sz. (Pintér N., 36.), Kelemen P.
Edző: Limperger Zsolt
Gólszerzők: Koós Gábor (9., 63., 69.), Pál Sz. (24.)

Fotó: Balogh István

Címkék