A legjobb 32-ig jutott a Magyar Kupában az Érdi VSE

A Zala megyei első osztályú FC Nagykanizsa vendégeként lépett pályára a Magyar Kupa legjobb 32 csapata között az Érdi VSE. A vendégek a második félidőben két góllal is vezettek, de a házigazda néhány perc alatt három pontrúgásból fordított.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi VSE jól kezdte a Nagykanizsa elleni Magyar Kupa-mérkőzést, s szinte a kezdő sípszótól kezdődően dominált a védekezésre beálló hazaiakkal szemben. De hiába a mezőnyfölény, az első gólra bő fél órát kellett várni, amikor Kárász Krisztián Balázsovics Máté baloldali beadása, valamint Melczer Vilmos és Koós Gábor összjátéka után lőtt, s kísérlete a kapufán csattanva jutott a kapuba (0–1). A vezető érdi gólt követően hamar növelhette volna előnyét a vendég csapat, de ez nem jött össze, így egygólos érdi előnnyel fordultak a felek.

A második játékrészre hadrendet váltott a Nagykanizsa, amely a 4–5–1-es felállásról 3–5–2-re váltott. A játékrész első felében az érdiek temérdek lehetőséget kidolgoztak, s hat perc elteltével egy kontrát kihasználva Kelemen Patrik balról, éles szögből lőtt Szabó Ádám kapujába (0–2). Ezt követően lezárhatta volna a mérkőzés és a továbbjutás kérdését is az érdi csapat, de Koós Gábor fejeseit, és lövéseit védte a hazai hálóőr. Aztán a 68. percben a semmiből zárkózott a Zala megyei csapat, amikor egy baloldali szögletet a csereként beálló Nagy Gergő juttatott Kertész Ferenc kapujába (1–2).

Nem sokkal később egy újabb sarokrúgás után pedig Szabó Bálint a rövidre érkezve fejelt az érdi kapuba (2–2). Aztán a 73. percben Melczer Vilmos az ellenfél tizenhatosa előtt buktatta riválisát, amiért megkapta második sárga lapját, s mehetett zuhanyozni. Alig három perc múlva már a Nagykanizsa vezetett, amikor az érdiek nem tudtak felszabadítani, s Gelencsér Attila talált az érdi kapuba (3–2).

A hajrában hiába volt emberhátrányban, mezőnyfölényben játszott a vendég csapat, de nem tudott egyenlíteni, így a Nagykanizsa jutott a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

– Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után, amikor lefocizzuk az ellenfelet. Simán vezettünk, az ellenfélnek kapura lövése sem volt, aztán be kellett volna rúgni a harmadik, negyedik gólt – amire volt lehetőségünk. Aztán volt egy öt perce az ellenfélnek. Tudtuk, hogy a Nagykanizsa erőssége a pontrúgás, a fejjáték… A saját hibánkból lett egy szöglet, amit befejeltek, utána ez megismétlődött, volt még egy kiállítás egy fegyelmezetlenségből és végülis néhány perc alatt rúgott a Nagykanizsa három gólt… Sokkal több volt ebben a mérkőzésben. Mi akartunk focizni, fociztunk is, az ellenfél pedig azt játszotta, amit ellenünk kell, rámentek a pontrúgásokra és háromból hármat értékesítettek – nyilatkozta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Magyar Kupa, 8. forduló, a legjobb tizenhat közé jutásért UFC Nagykanizsa–Érdi VSE 3–2 (0–1)

Nagykanizsa, 300 néző. V: Barna (Becséri, Kis Z.)

Nagykanizsa: Szabó Ádám – Kulcsár O. (Nagy Gergő, a szünetben), Szabó Bálint, Csáki, Hóbor – Horváth Detre, Márton A., Gelencsér A., Hetesi (Kulcsár R., 92.), Lőrincz B. – Péntek (Szalai D., 64.).

Edző: Gombos Zsolt

Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós, Kónya (Tárkányi, 79.), Melczer – Balázsovics (Pallagi, 76.), Kelemen P., Pintér N.

Edző: Limperger Zsolt Gólszerzők: Nagy Gergő (68.), Szabó Bálint (69.), Gelencsér A. (76.), ill. Kárász (33.), Kelemen P. (51.)

Fotók: Balogh István

Címkék