Két érdi épület is nívódíjas

Érdi Építészeti Nívódíjat adományozott a közgyűlés Farkas Károlynak, a Diósdi út 20. szám alatti 3 lakásos lakóépület, üzlet és irodahelyiségek tervezéséért, valamint Győry Attilának, a Fiastyúk u. 3. szám alatti DM logisztikai központ és irodaépület tervezéséért.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Építészeti Nívódíj azoknak a tervezőknek adományozható, akik városépítészeti alkotásukkal közreműködtek az épített környezet alakításában, hozzájárultak a városban létesült épületek építészeti színvonalának emeléséhez. A díj pályázati eljárás útján adományozható; a  benyújtott pályázatokat bíráló bizottság értékelte.

A felhívásra 5 pályázat érkezett, a nívódíjat a két legtöbb szavazatot elért pályaműnek ítélték oda, melyek felelős tervezői Farkas Károly és Győry Attila építészek.

Farkas Károly az Érd, Diósdi út 20. szám alatti 3 lakásos lakóépület, üzlet és irodahelyiségek tervezéséért részesült Érdi Építészeti Nívódíjban. Az  épület jó példát ad, iránymutatást jelent a helyi többlakásos épületek megvalósításához. Korszerű építészeti formanyelv és igényes környezet kialakítás jellemzi.

Farkas Károly a díj átvételét követően köszönetét fejezte ki, és elmondta: az érdiek az általa tervezett épületnek már nevet is adtak, ami azt jelenti, hogy a sajátos és erős formavilágú épületet befogadták az itt élők, a lakók pedig láthatóan büszkék arra, hogy benne élhetnek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Győry Attila az Érd, Fiastyúk u. 3. szám alatti DM logisztikai központ és irodaépület tervezéséért kapott Érdi Építészeti Nívódíjat. A bíráló bizottság véleménye szerint az épület magas színvonalon megtervezett és megvalósított épület, kiemelkedő, 21. századi irodaház.

Győry Attila az általa tervezett épület bemutatásakor elmondta: olyan intelligens épületet próbáltak létrehozni, ami a környezeti hatásokra reagál – például automatikusan árnyékol. A nagy üvegfelületeknek köszönhetően átlátható az épület, és bentről is remek kilátás nyílik a környező tájra.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

Címkék