Tavasszal nyit a Keresztény Családi bölcsőde

Keresztény Családi Bölcsőde nyílik Érden 2018 tavaszán. A Tompa utcai intézményben két kis létszámú, 5-7 fős csoport indul márciusban. A bölcsődében 20 hetestől 3-4 éves – bizonyos esetekben hat éves – korig látják el a gyermekeket.

A közgyűlés októberben döntött arról, hogy a Tompa Mihály u. 1. szám alatti ingatlant a Székesfehérvári Egyházmegye ingyenes vagyonkezelésébe adják, azzal a kikötéssel, hogy az ingatlanban kizárólag bölcsőde, vagy egyéb, kisgyermekek felügyeletével, gondozásával kapcsolatos intézményt működtethet.

A bölcsőde a tervek szerint jövő márciusban nyitja meg kapuit – addig elvégzik a szükséges belső átalakítási munkákat.

A Keresztény Családi Bölcsődében 20 hetestől 3-4 (bizonyos esetekben 6) éves korig látják el a gyermekeket, és kis létszámú (5-7 fős) csoportokban nyújtanak gondozást, szeretetteljes, keresztény légkörben. A szülőknek térítési díjat kell fizetniük; ez az összeg a magán családi napközikhez képest mérsékeltebb lesz, mivel az épületért nem kell bérleti díjat fizetnie az egyházmegyének.

“Célunk, hogy szakképzett pedagógusaink biztonságot nyújtó, szeretetteljes, keresztény légkörben foglalkozzanak a gyerekekkel, személyre szóló, differenciált figyelemmel segítsék őket személyiségük kibontakozásában. A közös napi tevékenységek,  kreatív alkotások, játékok, kirándulások, közös ünnepek, beszélgetések erre kitűnő alkalmat adnak.  Célunk továbbá, hogy magunk körül önfeledten játszó gyerekeket és kiegyensúlyozott, boldog párokat lássunk, az így nyert idővel biztosítva a szülők számára a gondatlan munkavégzést – vagy kikapcsolódást. Ezzel szeretnénk segíteni, hogy a párok boldogan és harmóniában éljenek egymással, és ezáltal feltöltődve, örömmel és odaadással foglalkozva a gyermekeikkel, hogy egy kerek, boldog családot alkothassanak” – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A Keresztény Családi Bölcsőde iránt érdeklődni  a csaladinapkozierd@gmail.com címen lehet.

 

Címkék