Mesterhármassal nyert a Budaörs

A Merkantil Bank Liga NB II 20. fordulójában Horváth Roland mesterhármasával győzött 3–1-re a Budaörs a Gyirmót FC Győr vendégeként.

Hasonló tartalmaink:

A Budaörs akarata érvényesült a Gyirmót FC Győr elleni mérkőzésen a másodosztályú labdarúgó bajnokságban, miután a Bognár György által irányított együttes akarata érvényesült. A vezetést pedig a 32. percben szerezték meg a vendégek, amikor Medgyes Sinan beadását Horváth Roland fejelte Sebők Zsolt kapujába.

A szünet előtt pedig növelte is előnyét a Budaörs, amikor Czvitkovics Péter szabadrúgása a sorfalon megpattanva került Horváth elé, aki a bal alsóba gurított.

A fordulás után is ott folytatta a vendég csapat, ahol abbahagyta, ám a Gyirmót a 77. percben egy büntető után szépített.

Aztán a mérkőzés utolsó momentumaként Fodor Dániel középre passzolt labdáját Horváth Roland tekerte a hazai kapuba, kialakítva ezzel a 3–1-es budaörsi győzelmet.

A három pont megszerzésével a Budaörs feljött a tabella hetedik helyére két ugyancsak Pest megyei csapat, a Cegléd és a Vác mögé.

A mesterhármast jegyző Horváth Roland pedig hatgólos az NB II idei kiírásában.

Érdekesség, hogy legutóbbi hat meccsén nem tudott gólt szerezni Sajbán Máté, aki az elmúlt tíz meccsen is csupán egy gólt jegyzett, emiatt a bajnokság első tíz körében elért tizenegy gólja után leszorult a góllövőlista éléről, melyet immár a Kazincbarcika ellen győztes gólt jegyző békéscsabai Birtalan Botond vezet.

Merkantil Bank Liga NB II, 20. forduló
Gyirmót FC Győr–Budaörs 1–3 (0–2)
Gólszerzők: Nagy Patrik (76. – tizenegyesből), ill. Horváth Roland (32., 44., 93.)

Vereséggel zárt a Sóskút. Ugyan a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoport őszi bajnokának vallhatja magát, miután az első fordulóból elhalasztott mérkőzésen az Érdi VSE II-t legyőzte, ám a Dunavarsányi TE II ellen elhalasztott, s hétvégén pótolt mérkőzésen vereséggel zárt a Sóskút SKE.

A tizedik fordulóból pótolt találkozón a házigazda Varsány II már a kilencedik percben megszerezte a vezetést, amikor Oláh Maximilián vette be Zagyva Benedek kapuját. Ezt követően a 22. percben Kocsis Ferenc góljával növelte előnyét a házigazda, sőt, két percre rá Oláh megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját.

A szünet előtt még Lantos Bence révén zárkózott a Sóskút, de a második játékrészben Zagyva Benedek kiállítása után Oláh Maximilán harmadik gólját is meglőtte, így a Dunavarsány 4–1-re nyert.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 10. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Dunavarsányi TE II–Sóskút SKE 4–1 (3–1)
Gsz.: Oláh M. (9., 24., 79.), Kocsis F. (22.), ill. Lantos (37.)

Címkék