Hangol(ód)junk zenével az ünnepekre!

Az adventi időszakban az is jó, hogy tele van zenével. (És most nem elsősorban a bevásárló központokban hallható dallamokra gondolok.) Az utcák, a terek s templomok vannak tele zenével, hogy csordultig töltsék a lelkünket, szívünket is azzal, és persze, a zenén keresztül meghittséggel, szeretettel – az előttünk álló ünnep bensőségességével. Összeállításunkból most kiderül, milyen adventi koncertekkel készülnek Érden és környékén a szervezők.

Hasonló tartalmaink:

Kezdjük a klasszikusokkal.

Az Érdi Kamarazenekar december 10-én (vasárnap) 18 órakor kezdődő adventi hangversenyén az Evangélikus Templomban (Érd, Thököly u. 19/a.) műsoron lesz: 

G. F. Händel: F-dúr Concerto grosso (Op.6. No.2.)
J. S. Bach: Bereite dich, Zion (részlet a Karácsonyi oratóriumból) – alt ária Közreműködik: Szilágyi Szilvia
J. S. Bach: Et misericordia (részlet a Magnificatból) – alt-tenor duett Közreműködik: Szilágyi Szilvia és Földesi Gergely
Igét hirdet: Labossa Péter evangélikus lelkész
G. Ph. Telemann: D-dúr szonáta (TWV 44:1) Közreműködik: Igricz Balázs – trombita
J. S. Bach: 5. Brandenburgi verseny Közreműködik: Czidorné Kerecsányi Erika – hegedű, Baranyi Anita – fuvola, Rostás Zoltán – csembaló

December 16-án, szombaton 19 órai kezdettel újra meghallgatható a hangverseny az Érdligeti Nagyboldogasszony Templomban (Topoly u. 1.), ezúttal Bach: Et misericordia nélkül.

A Lukin László Zeneiskola szólistáinak karácsonyi hangversenye  december 19-én 18 órától hallható és látható a Szepes Gyula Művelődési Házban.

Ugyancsak a Zeneiskola diákjai és tanárai adnak hangversenyt december 22-én 17 órától a Kálvin Téri Református Templomban.

December 19-én 17.30-kor kezdődik a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola adventi koncertje a suli sportcsarnokában. Az esten fellépnek a diákok és tanáraik.

Diósdon  Händel “Messiás” című oratóriumának első részét adja elő december 8-án 19.00-kor  az International Christian School of Budapest (Diósd, Ifjúság út 11) gimnazistáinak kórusa és zenekara, szólistákkal és vonósokkal az iskola tornatermében. Zongorán közreműködik: Jeeyoung Choi.

Tárnokon december 10-én, vasárnap 17.00 órától a Lokálpatrióta Egyesület Adventi Hangversenyére látogathatnak el a Rózsafüzér királynéja templomba, ahol a második gyertya is meggyújtásra kerül az adventi koszorún.

A komolyzenei hangversenyekre (a diósdit kivéve) a belépés díjtalan!

A gyerekek a Parkvárosi Közösségi Házban december 8-án, pénteken 17.00-tól a mai témájú, vicces hangvételű dalokra szakosodott Iszkiri Gyerekzenekarral,  december 9-én, szombaton 16 órától pedig a Szepes Gyula Művelődési Központban a Csurgó zenekarral várhatják együtt a Mikulást. Ugyanitt december 11-én a kelta, magyar, klezmer és balkán népzene hangulataiból merítő és jeles magyar költők verseiből táplálkozó Katáng zenekar karácsonyi koncertjét hallgathatják meg.

A swing kedvelőit várja december 10-én, vasárnap 15 órától a Szepes Gyula Művelődési Központban a műfaj koronázatlan királya, pontosabban: hercege, Gájer Bálint. A Parkvárosi Közösségi Házban pedig december 20-án 19 órától a Catsby együttes, akik a swing műfaját a mai kedvelt zenei irányzatokkal ötvözve garantálnak önfeledt szórakozást a közönségnek.

A könnyűzene szerelmeseit a Törökbálint Sportközpont Center Line Parti Színháza várja december 16-án, szombaton 18 órától „Dallamok szárnyán” című adventi musical gálával, másnap 17 órától pedig Szekeres Adrienn adventi műsorával. Érden a könnyűzenei fellépőket a nosztalgiázás jegyében válogatták idén össze az ÉRD Aréna programszervezői. Az Idősek Karácsonyán, december 14-én, csütörtökön Korda György és Balázs Klári, illetve Kovács Kati ad majd minden bizonnyal fergeteges hangulatú koncertet. Karácsony elteltével, december 28-án 19:15-től ugyanitt a Neoton Família, valamint Szikora Róbert és az R-GO mellett  DJ Dominique fogja táncra perdíteni a közönséget.

Címkék