Hajszálon múlt a döntő

Különleges lebonyolítású, új kezdeményezésű tornán vett részt az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya Seregélyesen, ahol első ízben tartottak U11-es csapatversenyt.

Hasonló tartalmaink:

Legalább két fiúból és két lányból kell állnia a csapatnak, minden tag játszik egyénit, illetve van még két páros versenyszám is. Ha úgy hozza a játék, akkor viszont a felek között lehetséges a döntetlen is, ám ezt elkerülve van egy úgy nevezett váltóverseny is, ahol az egyének folyamatosan váltják egymást a játszmán belül. Az új versenyre az érdiek és a házigazdák mellett Pécsről, Székesfehérvárról, Budapestről és Verőcéről is érkeztek csapatok. Az érdiek Fekete Tímea, Kis-Kasza Arabella, Harmos Boldizsár, Horváth Levente és Flórián Bence összeállítású csapata remekelt, de minimális különbség miatt lecsúszott a döntőről, s csak a harmadik helyért játszhatott.

– Egy szetten múlt, hogy a dobogó harmadik fokáért játszhattunk, a bronzmeccset viszont magabiztosan, 7–0-ra nyertük. Bízom benne, hogy a következő fordulóban, ami majd Pécsen lesz, ott már győzelmi esélyekkel indulunk. Most is egy hajszálon múlt – mondta Tornai Tibor, az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola igazgató-helyettese.

További, a szakosztályhoz kapcsolódó hír, hogy a csapat két tagja, Schvirján Zsófia és Zsarnai Marcell is meghívót kapott a hétvégén, Pécsen rendezett háromnapos válogatott összetartásra.

– Eddig Kis Kasza Miklós volt oszlopos tagja a korosztályos válogatottnak, ennek keretében több nemzetközi versenyen is részt vett. Az U13-as válogatottba való meghívás mindig a ranglistán elfoglalt helyezések után történik és miután januárban, Pécsen lesz egy nemzetközi verseny, ide az új skót szövetségi kapitány két játékosunkat is érdemesnek találta, hogy megnézze őket az összetartó edzőtáborban. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, mert a tollaslabdaversenyeken azt vesszük észre, hogy egyre nagyobb létszámú nevező van, tehát egy-egy korosztályos válogatottba beférni nagy eredmény – mondta Tornai Tibor.

Címkék