Idén sem lehet petárdázni szilveszterkor sem

Ahogy az elmúlt években, idén is csak a meghatározott pirotechnikai eszközöket szabad használni az év utolsó óráiban. A hatóságok arra figyelmeztetnek: az illegális helyről vásárolt tűzijátékok sérülést okozhatnak.

Hasonló tartalmaink:

Országszerte hétszáz helyen lehet legálisan szilveszteri pirotechnikai eszközt vásárolni, de csak felnőtteknek – hangzott el a rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján.

A szilveszterkor felhasználható, úgynevezett hármas kategóriájú pirotechnikai eszközöket december 28-tól december 31-ig lehet árulni, majd december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig lehet felhasználni. Petárdát azonban tilos birtokolni és felhasználni – hívták fel a figyelmet.

Bérczi László, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főfelügyelője hangsúlyozta, hogy pirotechnikai eszközt csak az engedéllyel rendelkező helyeken szabad vásárolni, az illegális árusok termékei veszélyesek lehetnek.

A felhasználható termékeket a megfelelő jelölésről és a magyar nyelvű leírásról lehet megismerni, az árusokat a katasztrófavédelem folyamatosan ellenőrzi.

Itt található a rendőrség részletes tájékoztatója arról, mit szabad és mit nem szilveszterkor, és máskor.

Címkék