Ide menekülünk az év végén

A trivago.hu és a Szallas.hu adatai szerint is Budapest a legnépszerűbb belföldi szilveszteri úti cél, a külföldi városok közül Prága, illetve Zakopane vezet.

Hasonló tartalmaink:

A magyarok legkeresettebb szilveszteri úti céljainak listáját Budapest vezeti, a második helyen Prága, a harmadikon Hajdúszoboszló áll – közölte a trivago.hu. A top 20-as rangsorban – amelyet a 2017. december 29. és 2018. január 2. közötti időszakra leadott keresési adatok alapján állítottak össze – 13 belföldi úti cél szerepel.

A magyarok – ellentétben a csehekkel, szlovénokkal és szerbekkel – szívesebben töltik belföldön a szilvesztert – állapítja meg a trivago közleménye.

A lista alapján ismét

jól teljesítettek a fürdővárosok:

az Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumával rendelkező Hajdúszoboszló harmadik lett, Hévíz a 4., Zalakaros a 13., Bükfürdő pedig a 20. helyen végzett.

Az egész évben nagy népszerűségnek örvendő külföldi úti célok közül Párizs a 6., Róma a 7., Amszterdam pedig a 19. helyet szerezte meg. Európán kívülről egyedül Dubai került be a top 20-ba – közölte a trivago.

A Szallas.hu foglalási adatai alapján a belföldi úti célok közül Budapest, Eger és Szeged a legnépszerűbb, míg a külföldi települések közül Zakopane, Krakkó és Pozsony viszik a prímet. Hozzáteszik, hogy bár szilveszterkor a szálláshelyek 50 százalékkal is drágábban értékesíthetik csomagajánlataikat, mégis a legtöbb már teltházas az előfoglalási adatok szerint.

A közlemény idézi Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, hogy a vendégek előszeretettel rendezik a számlát SZÉP-kártyával, a foglalások csaknem ötödét így fizetik ki.

A szállásadók mindent megtesznek, hogy a vendégek jól érezzék magukat: sztárfellépővel vagy valamilyen zenés programmal, közös koccintással, hagyományos fogásokkal és gyermekeknek szóló foglalkozásokkal várják a mulatni vágyókat. A szilveszter sokszor családi program, de erre már felkészült a legtöbb szálláshely a portál adatai szerint: gyermekfelügyelet, játszóház, animátorok állnak rendelkezésre, és különböző kézműves, valamint egyéb foglalkozásokkal kötik le a kicsik figyelmét. Az éjféli pezsgős koccintás és a tűzijáték pedig már a legtöbb szálláshelyen alapkelléke az új év köszöntő csomagnak.

A Szallas.hu adatai a szilveszterre vonatkozó foglalások átlagos költsége idén 68 750 forint, 13 százalékkal több, mint tavaly. A legalacsonyabb értékű foglalás 2100, míg a legdrágább több mint 1 millió 200 ezer forint.

Címkék