Ma még visszavihetjük a tűzijátékot

Január 5-ig kell visszavinni a fel nem használt vagy sérült tűzijátékokat a pirotechnikai árusokhoz. A 3-as kategóriába tartozó termékeket ugyanis csak 2017. december 31-jén 18.00 órától 2018. január 1-jén 6.00 óráig használhatták fel a vársárlók, ami pedig megmaradt, azt kötelesek leadni.

Hasonló tartalmaink:

Tálos Róbert pirotechnikus az M1-nek elmondta, a pirotechnikai termékeket egy egytől négyig terjedő skálán osztályozzák, és az egytől háromig terjedő kategóriába sorolt termékeket lehetett év végén árusítani. Az egyes és kettes kategóriába sorolt termékek felhasználási ideje egész éves, nettó egy kilogrammig birtokolhatja bárki és felhasználhatja magánterületen. A hármas kategóriás tűzijátékokat, amennyiben azokat nem használták fel,  az árusító helyekre kell visszavinni – hangsúlyozta a pirotechnikus, ezeket ugyanis csak december 31-én 18.00 órától a következő naptári év január 1-én 6.00 óráig használhatják fel a vársárlók. a A fel nem használt vagy hibás, 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijátékokat január 5-ig a vevő köteles a forgalmazónak visszaszállítani, aki ezt köteles térítésmentesen és költség felszámítása nélkül visszavenni.

A pirotechnikus felhívta a figyelmet arra, akinél az első két kategóriába sorolt termékek maradtak szilveszter után, megfelelő biztonsági körültekintéssel zárja el azokat a balesetek elkerülése érdekében.

(hirado.hu, ÉrdMost, fotó: MTI, Mónus Márton)

Címkék