Jönnek az új utcanévtáblák

Ismét könnyebb lesz eligazodni Érden. Az elmúlt években megkopott, tönkrement vagy eltűnt utcanév-táblákat hamarosan újak váltják fel. Már nyáron leadták a megrendelést, a gyártás folyamatban van, a következő hetekben felkerülhetnek a helyükre – nyilatkozta az ÉRD TV műsorában T. Mészáros András polgármester.

Hasonló tartalmaink:

A polgármester az ÉRD TV Fogadóóra című műsorában beszélt arról, hogy januárban és februárban cserélik le az utcanévtáblákat, mintegy 9000 darabot. A műanyag táblákat egyébként erős, zománcozott fémtáblákra váltják, így tartósabbak lesznek, de emiatt valamivel többe is kerülnek majd. Többségében az elhelyezésüket is másként tervezik, mint eddig, hogy kevésbé válhassanak a vandálok célpontjává – fejtette ki a városvezető.

A 6-8 éve kihelyezett műanyag táblák közül sokat megrongáltak, illetve kifakultak a feliratok. A polgármester utalt arra, hogy amikor ezeket újonnan kirakták, két nap alatt nagyjából 250-et törtek össze a vandálok, ezért főként a kerítésekre fogják rögzíteni a táblákat, mert ott kevésbé vannak kitéve a veszélynek, mint ha “szabadon” állnának.

A házszámokkal kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy minden lakónak kötelezettsége kirakni a házszámot.

 

Címkék