Jönnek a 2018. évi kukamatricák

Az első negyedév végéig kiküldik a 2018. évi hulladékszállítási matricát azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akik szerepelnek a közszolgáltató cég nyilvántartásában, így újra ellenőrizhetővé válik, hogy kik azok, akik fizetnek a szolgáltatásért, s kik azok, akik eddig megúszták a kifizetést annak ellenére, hogy igénybe vették a hulladékszállítást.

Hasonló tartalmaink:

Pató Simon, az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. cégvezetője az ÉrdMost-nak elmondta, hogy korábban a kukákon lévő matrica segített a nem fizetőket feltárni, de megváltoztak a gazdálkodási feltételek, és 2017-ben a matricák elmaradtak, így nem tudták ellenőrizni, hogy kik azok akik elbliccelik a kifizetést, s kik azok, akik új beköltözőként nem jelentkeztek be az ÉTH rendszerébe, mégis rendszeresen elszállíttatják a hulladékot és igénybe veszik a zöldjáratokat.

A cégvezető elmondta, hogy az ÉTH saját költségén ismét bevezette a rendszert, mert Érden folyamatosan emelkedik a népességszám, sokan költöznek a városba évente, azonban nem mindenki jelentkezik be a hulladékkezelő társaság rendszerébe – hangsúlyozta Pató Simon.

A cégvezető kiemelte, hogy aki most bejelentkezik az ÉTH rendszerébe, tiszta lappal indul, nem kell szankcióra számítania. A cég a szemétdíj fejében hetente elszállítja a kommunális hulladékot, havonta a szelektív hulladékot, évente többször a zöldhulladékot, évi egyszer házhoz menő lomtalanítás igényelhető, és a hulladékudvar is ingyen átvesz sokféle hulladékot.

Pató Simon aláhúzta, hogy március végéig még mindenhonnan elviszik a szemetet, aki rendelkezik a 2016. évi matricával. Ezután viszont, aki nem kap 2018-as matricát, vagy nincs neki, az a jogszabályban előírt büntetésre számíthat.

Címkék