Idén is Érdi Szenior Akadémia!

Tavasszal folytatódnak az Érdi Szenior Akadémia nagy sikerű előadásai: idén is nyolc, az időseket érintő és érdeklő témával érkeznek a Szepes Gyula Művelődési Központba a Zsigmond Király Egyetem oktatói. Az érdi nyugdíjasokra egyéb programok is várnak az idén, többek közt egy sportnap az Érd Arénában.

Hasonló tartalmaink:

Az idei esztendő programjairól és az Érdi Szenior Akadémia nyolc előadásáról tanácskoztak hétfő délután az idősügyi tanács tagjai. A kedvelt, kifejezetten az idősebb korosztálynak szóló programok ebben az évben is folytatódnak: tavasszal elindul az Érdi Szenior Akadémia újabb szemesztere, a nyarat sakkversennyel kezdik és lecsófőző fesztivállal búcsúztatják, ősszel az idősek világnapjára várják a szépkorúakat, és nem maradhat el a karácsonyi koncert sem.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ki mit tud ugyan nem lesz az idén, helyette – első ízben – sportnappal készülnek. A május végén-június elején megrendezésre kerülő rendezvény célja nem a vetélkedés, a verseny, hanem a sportágválasztás: a szervezők szeretnének minél több, az idősek által is űzhető mozgásformát bemutatni a látogatóknak, akik ki is próbálhatják magukat.

– Szeretnénk, ha az idősek minél több lehetőséget találnának az aktív mozgásra. Ez a rendezvény lesz az első lépés: felmérjük az igényeket, a lehetőségeket. Azt a mozgásformát, amire valós igény van, a későbbiekben lehetőség szerint megszervezzük az időseknek – mondta az ÉrdMost-nak Simó Károly, az idősügyi tanács elnöke, hozzátéve: a több órás rendezvény nyitott lesz, és szeretettel várnak minden nyugdíjast Érdről és környékéről.

Az idősügyi tanács döntött a 2018. évi Érdi Szenior Akadémia előadásainak témáiról is. Ezek a következők:

  • A demencia felismerése, típusai és a tanulás (előadó: dr. Jászberényi József);
  • Munkavállalási lehetőségek ötven év felett (Sulyok Tamás);
  • Svindlerek hálójában – avagy az idősek átverési kísérletei (Kovács György);
  • A cukorbetegségek típusai – mit együnk és mit ne együnk ilyenkor? (Veresné Bálint Márta);
  • A közösségi média (Facebook, Twitter stb.) szerepe időskorban (Ujhelyy Attila);
  • Tánc és mozgáslehetőségek idősebb korban (Novák Mária)
  • A depresszió felismerése, kezelése és a tanulás (dr. Jászberényi József);
  • Közösségteremtés időskorban (Kovács György).

 

 

 

 

Címkék