Alakoskodó fiatalok

Nem csak az iskolákban állt a bál a hamvazószerdát megelőző napokban: az ifiklub fiataljai is maszakbállal búcsúztatták a telet – igaz, a hangsúly nem annyira a jelmezeken, hanem a közös játékon, szórakozáson volt. A klub, ami novemberben új, tágasabb helyre költözött, egyre népszerűbb a fiatalok körében.

Hasonló tartalmaink:

Az Enikő utcai ifiklubban generációk nőttek fel. A látogatók egyre többen lettek, kinőtték a kis helyiséget. Novemberben átköltöztek az Emma u. 8.-ba, amit felújítottak, és a fiatalok igénye szerint rendeztek be: közös társalgó, tévészoba, kuckós kis dolgozószoba, tágas konyha és egy csocsóasztallal felszerelt előtér várja a fiatalokat. No meg számos program, minden hétköznap: drámapedagógiai foglalkozás, hagyományőrzés, közös főzőcskézés – de aki szeretne, el is vonulhat, akár tanulhat, olvashat is, vagy megbeszélheti gondját-baját a szociálpedagógusokkal.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A tizenévesek mellett, akik iskola után néznek be egy-két órára, a huszonéveseket is várja az ifiklub: ők gyakran délelőtt jönnek, a munkakereséshez, különféle gondjaik megoldásához kérnek segítséget.

A klub foglalkozásaihoz bárki csatlakozhat, 14-29 éves kor között. A programok kötetlenek; sokan egész délután maradnak, de van, aki csak egy-egy órára néz be. A fiatalokat hetente háromszor uzsonnával is megkínálják a klubvezetők, no meg jópofa programokkal – ilyen, már hagyományos rendezvényük volt a farsang is, ahol jelmezversennyel, közösségi játékokkal, karaokeval várták a fiatalokat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ahogy az érettségi előtt álló Laci megfogalmazta: azért jó itt lenni, mert ez egy családias közösség. A fiatalembernek korábban gondjai voltak a beilleszkedéssel, itt azonban ezzel nem volt problémája – sőt, az, hogy itt befogadó közösségre lelt, hozzásegítette őt ahhoz, hogy az iskolában is megoldódjon ez a gondja.

Az Ifiklub nyitvatartása:
Hétfőn 10-től 17 óráig,
kedden 12-től 17 óráig,
szerdán 10-től 18 óráig,
csütörtökön 12-től 17 óráig,
pénteken 10-től 16 óráig.

 

 

 

Címkék