A svábok zárták a báli szezont

Idén is a legkisebbek, a Pumukli Óvoda tündéri csöppségei, majd az Érdi Bolyai János Általános Iskola német tagozatos diákjai indították az Érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat sok évre visszatekintő sváb batyus báljának hagyományőrző kulturális műsorát. A vendégeket pedig ezúttal is teltház és a Lohr Kapelle zenekar remek talpalávaló muzsikája fogadta a Finta Rendezvényházban.

Hasonló tartalmaink:

A farsangi báli szezon utolsó mulatságait tartották a hétvégén városunkban, idén immár 18. alkalommal. A két és fél éve működő Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda apróságai nevelőikkel közösen mutatták be milyen ügyesen elsajátították a német gyermekdalokat. Hasonlóképpen remekelt az Érdi Bolyai János Általános Iskola német tagozatos csoportja is, őket is hatalmas tapssal jutalmazta a közönség. A tíz éve alakult Rosenbrücke Énekkart sem kellett már bemutatni az érdieknek, hiszen városi rendezvényeken gyakran szerepelnek. Fontos számukra a kapcsolat építése ember és ember között, tiszteletet adva az ősöknek, s legfőbb céljuk tovább örökíteni hagyományaikat, ének-zenei kultúrájukat. Ebből láthattak-hallhattak a bálozók most egy szép csokorra valót Vékey Mariann karnagy vezetésével, de fergteges hangulatot hozott a most debütáló német nemzetiségi tánccsoport is.

A ráckevei Lohr Kapelle fúvószenekar élő zenéje a német mulatságokat keltette életre. Az érdi sváb batyus bált többek között Aradszki András, országgyűlési képviselő, T. Mészáros András polgármester, dr. Bács István alpolgármester, valamint néhány önkormányzati képviselő is megtisztelte jelenlétével, hiszen mind egyetértenek abban, hogy a nemzetiségek hagyományainak ápolása nemcsak színesíti és gazdagítja Érd kulturális életét, hanem kiváló közösségépítő ereje is van.

Így gondolják ezt azok is, akik nem sváb leszármazottak, mégis évről-évre örömmel vesznek részt a mulatságon, mert itt kötetlenül találkozhatnak ismerőseikkel, sőt új barátokra is szert tehetnek.

(fotó: Boros Sándor)

Címkék