Marad a védekezőspecialista

Hivatalos oldalán tudatta, hogy meghosszabbította védekezőspecialista-átlövőjének, Mariama Signaténak a szerződését az ÉRD női kézilabda csapata.

Hasonló tartalmaink:

Mariama Signaté 2014 nyarán csatlakozott az ÉRD-hez. Az akkor az Issy Paristól érkező játékos érdi színekben háromszor végzett harmadik helyen a női kézilabda NB I-ben, valamint a Magyar Kupában egy-egy ezüst- és bronzérmet ért el Szabó Edina irányítása alatt.

„Szeretem a klubot, a csapatot, és a stáb is kiváló. Itt találtam meg az egyensúlyt az életemben, a kézilabdában és a magánéletben egyaránt” – fogalmaz a 32 éves balátlövő a klub honlapjának adott miniinterjújában. – Mindig egyre jobbnak lenni, és egy-egy lépcsőfokkal feljebb jutni. Keményen dolgozunk, és próbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból. Szeretnék a Magyar Kupában és a bajnokságban is minél jobb helyezést elérni.” – fejti ki céljait a dakari születésű, de a francia válogatottban 138-szor pályára lépő Signaté, aki kétszeres világ- és egyszeres Európa-bajnoki ezüstérmes.

A szurkolók számára nem ismeretlen, hogy Signaté igen gyorsan megtanult magyarul, s ennek megfelelően mindig magyarul is nyilatkozik.

„Igen, meglepődnek, de nagyon szeretik az emberek, ha magyarul beszélek. Nagyon fontos nekem, hogy beszéljem a nyelvet, szerintem ez fontos lépés a beilleszkedésben. A szurkolóink nagyon kedvesek, és sokat jelent nekem, hogy tudok velük kommunikálni.” – válaszolt arra a kérdésre, meglepődnek-e az emberek, ha magyarul hallják őt beszélni.

Signaté az ÉRD színeiben az elmúlt négy szezon során 102 alkalommal lépett pályára az NB I-ben és a Magyar Kupában, ez alatt 212-sze volt eredményes.

Korábban az ÉRD Janurik Kingával, Kisfaludy Anettel és Katarina Krpezs-Slezákkal is megállapodott, így ők jövőre is érdi színekben játszanak.

​fotó: handballerd.hu

Címkék