Kulcsfontosságú meccs következik!

A K&H női kézilabda liga 17. fordulójában kulcsfontosságú mérkőzést vív egymással a tabella harmadik helyén álló ÉRD és az ötödik Siófok KC.

Hasonló tartalmaink:

A szezon előtt az ÉRD szokásához híven a dobogó valamelyik fokának megszerzését, a Siófok pedig szintén az első három helyet tűzte ki célul a női kézilabda NB I-ben. Tizenhat forduló elteltével még mindkét együttes számára reális lehet a bronzérem megszerzése, hiszen Szabó Edináék jelenleg is harmadik helyen állnak – hárompontos előnnyel a negyedik Dunaújvároshoz képest –, míg a Balaton-partiak ötödikek, de lemaradásuk csupán négy pont az érdiekkel szemben.

Janurik Kingáék tizenhárom győzelemmel és három vereséggel állnak, míg a siófokiak tizenegyszer nyertek, ötször kikaptak. A nyáron a Balaton partjáról távozó Lars Rasmussen csapata az FTC-től egyszer kapott ki, nagy meglepetésre Budaörsön kilencgólos pofonba szaladt bele, de már kétszer játszott – és kétszer kikapott – a címvédő Győrrel.

Illetve hangsúlyos, hogy a két csapat szezonbeli első meccsén az ÉRD megsemmisítő, tízgólos vereséget mért a házigazdákra – ezt a meccset évértékelőjében Szabó Edina az egyik legjobbnak minősítette.

Hiába négy pont a két csapat közti különbség, a vesztett pontokat tekintve csupán kettő a lemaradása a siófokiaknak, azaz egy esetleges vendég sikerrel le is dolgoznák ezt. Hogy az érdiek előnye megmaradjon, esetleg március 14-én, Győrben, vagy majd április 21-én  FTC vendégeként ponto(ka)t kell rabolniuk Katarina Krpezs-Slezákéknak.A két csapat eddig 22-szer találkozott egymással mérkőzésen, ebből tizennégyszer az érdiek, nyolcszor a siófokiak jöttek ki győztesen. Hazai pályán csak kétszer kapott ki a Somogy megyeiektől Szabó Edina együttese, először még 2012-ben, a Batthyányban 32–30-ra, majd 2015-ben, 25–24-re.

A siófokiaknál nagy volt a játékosmozgás a szezon folyamán, merthogy Camilla Maibomot és Melinda Geigert is év közben igazolták, hiszen Szanja Damnjanovics és Marie-Paule Gnabouyou is távozott, mellettük pedig többen is komoly sérülést szenvedtek, így például Gabriela Perianu és Andjela Janjusevics, továbbá decemberben felhagyott az aktív játékkal a kapus, Pastrovics Melinda.

A siófokiak házi góllövőlistáját az irányító, Estelle Nze-Minko vezeti 81 góllal, őt még Szanja Damnjanovics követi, a képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig Camille Aoustin áll, aki 54-szer vette be az ellenfelek kapuját.

A március 11-én, vasárnap 16 órakor rendezett mérkőzést a Herczeg Péter, Südi Péter játékvezetői páros vezeti. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

K&H női kézilabda liga, 17. forduló
03.11., 16.00:
ÉRD–Siófok KC (tv: M4 port)

fotó: handballerd.hu

Címkék