Irány az országos döntő!

Március 23. és 25. között Kiskunfélegyházán rendezik a tollaslabdázók diákolimpiai országos döntőjét, melyen 33 érdi sportoló képviseli iskoláját.

Hasonló tartalmaink:

Az év legfontosabb versenye az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának a diákolimpiai döntő, hiszen az utánpótlásra építő együttes egyik legnagyobb létszámban ezen a versenyen jelenik meg (kivéve a hazai rendezésű, nem pontszerző Csoki Kupákat).

A viadal fontosságát mutatja, hogy mind a megyei, mind a területi, mind az országos döntőre külön versenyekkel készültek Tornai Tiborék, akik ezek mellett még a különböző ranglistaviadalokon is elindultak.

Ha csak az elmúlt hét termését vesszük alapul, akkor a seregélyesi ranglistaverseny és a Hódos Tamás Emlékverseny mellett a Pesti Sport Kard Ki Kard Kupával hangoltak sikerrel az érdiek.

„A felkészülés igazi értékmérője persze csak a kiskunfélegyházi döntő lesz, de a felkészülési ettől függetlenül is eredményesnek tekinthető – vonta le a következtetést Tornai Tibor, az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola igazgató-helyettese. – Az elmúlt hetekben és a mostani Kard Ki Kard Kupán is számos versenyzőnk dobogóra állt, ami szintén bizakodásra ad okot, de majd meglátjuk, hogy a hétvégén is ennyi dobogó lesz-e. A fő cél, hogy a Batthyányval megvédjük az elmúlt három évben egyaránt megszerzett Legeredményesebb Általános Iskola-díjat a B-kategóriásoknál – ehhez minden dobogós és pontszerző helyre szükség van” – tette hozzá.

Tornai Tibor elmondta továbbá, hogy az elmúlt években egyre több iskola nyitott a tollaslabda felé, amely miatt egyelőre nem tudta megmondani, milyen esélyekkel vesznek részt az érdiek, hiszen a pápai, győri, seregélyesi és debreceni iskolák is alaposan beerősítettek.

„Hogy a Legeredményesebb Általános Iskola díjához hány dobogós és pontszerző hely kell, azt nem tudom, de remélem, hogy a gyerekek legalább annyira eltökéltek, mint mi. Eddig tartott a mi szerepünk (Tinka Lajossal – a szerk.), a hétvégén már ők lesznek a főszereplők, a versenyen persze tudunk segíteni, amiben tudunk, de a java részét már a gyerekeknek kell hozzátenni” – fogalmazott Tornai Tibor.

Idén valamivel kevesebb B-kategóriás versenyző indul érdi részről, hiszen többen is beleerősödtek az A-kategóriába, így például az U13-ban korosztályos válogatott Schvirján Zsófia és Zsarnai Marcell, az országos ranglistán az első hat között szereplő Fekete Tímea és Kis-Kasza Arabella is, azaz B-kategóriában a legeredményesebb iskolának járó díjat idén valamivel nehezebb lesz megszerezni.

„A-kategóriában főként az egyéni eredményekben bízhatunk, többségükben a kisebb korcsoportokban képviselik magukat. Itt csoportmérkőzések után lesz főtábla. Mi annak örülünk, ha minél több játékosunk eljut idáig, hiszen itt olyan erős a mezőny, hogy minden győzelem nagy sikernek tekinthető” – mondta az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője.

Az egyéni célokat tekintve Tornai Tibor szerint a három-öt dobogós hely lehet a minimum realitás, de hogy milyen színűek, azt nem tudta megmondani, hiszen az elsők között már nüánszok döntenek. A háromnapos viadal azonban hosszúsága miatt is kiszámíthatatlan.

„Nagyon sokan beleesnek abba a hibába, hogy az első éjszakán a gyerekek ezt a fokozott stresszt nem tudják feldolgozni, ezért kulcsfontosságú, hogy időben ágyba kerüljenek és kipihenjék magukat. A legjobb játékosok teljesítményén is érezhető, ha nem tudják átaludni az éjszakát” – jegyezte meg Tornai Tibor, aki kitért arra, hogy többek között Pécsen is tudták gyakorolni ezt az „ottalvós fílinget”.

Az érdiek közül egyedül az A-kategória IV. korcsoportjában érdekelt Bugyenszki Adrienn szereplése kérdéses, hiszen bal keze nemrég egy tornaórán eltörött, így az érdi színeket 33 versenyző képviseli.

Érdi indulók a március 23. és 25. közötti, kiskunfélegyházi tollaslabda diákolimpiai országos döntőn:

A-kategória
II. korcsoport
lány: 
Kis-Kasza Arabella (Batthyány Sportiskolai Általános Iskola), Fekete Tímea (Batthyány)

III. kcs.
fiú: 
Horváth Barnabás (Batthyány), Dulcz Domos (Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium)
lány: 
Schvirján Zsófia (Batthyány)

IV. kcs.
fiú: 
Kis-Kasza Miklós (szabadkártyával, Batthyány). Dulcz Bende (Bolyai)
lány: Bugyenszki Adrienn (Batthyány), Boros Zsófia (Bolyai)

V. kcs.
fiú:
Boros Gergely (Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium)

VI. kcs.
fiú: Dulcz Zsombor (Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium)

B-kategória
I. kcs.
fiú:
 Harmos Boldizsár (Batthyány), Borbás Dávid (Batthyány), Nikolics Bence (Batthyány)
lány: Hegyesi Alexa (Batthyány), Fekete Dóra (Batthyány)

II. kcs.
fiú:
Horváth Levente (Batthyány), Kovács Marcell (Batthyány),Zsarnai Milán (Batthyány)

III. kcs.
fiú: 
Zsarnai Marcell (Batthyány), Vid Ferenc (Batthyány)
lány: Villás Vivien (Batthyány), Nagy Eszter (Batthyány)

IV. kcs.
fiú: 
Harmos Márton (Érdi VMG), Nika Roland (Batthyány), Nikolics Dominik (Batthyány)
lány: Györgylőrincz Krisztina (Batthyány), Perényi Zsófia (Batthyány),  Becker Vanda (Batthyány) és Szabó Fanni (Batthyány)

V. kcs.
fiú: 
Tóth Róbert (Százhalombattai Széchenyi I. Szakgimn. és Gimn.),  Nagy Richárd (Érdi Gárdonyi)
lány: Boros Boglárka (Arany János Általános Iskola és Gimnázium)

Címkék