Veszélyben a Modern Városok Program!

A baloldal kormányra kerülve leállítaná az uniós pályázatok kifizetését és a Modern Városok Program fejlesztéseit – erről Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje beszélt szombaton. 

Hasonló tartalmaink:

A baloldal leállítaná a fejlesztéseket

Amennyiben ez megtörténne, Érden is leállnának a fejlesztések. Ez jelenleg két óvodát, két általános és két középiskolát érintene, valamint meghiúsulna a vízelvezető rendszer, az érdligeti záportározó és a Városliget megépítése is.

Sasvárosi Egészségház

Sasvárosi Egészségház

Amennyiben a baloldal és a szocialista Karácsony Gergely kapna bizalmat a választóktól április 8-án, Érd fejlesztése szinte azonnal leállna, s a jelek szerint belátható időn belül nem is folytatódna. Ahogy  Karácsony fogalmazott: “a kormány a Modern városok programban kegyeket osztogat”.

Csőzik László, az MSZP képviselőjelöltje nem határolódott el az érdi fejlesztéseket is leállító tervtől.

 

A tervezett szabadidő központ a Papi-földeken

A tervezett szabadidő központ a Papi-földeken

Pedig az elmúlt hetek hírei bizakodásra adtak okot: mint ismert, Aradszki András fideszes országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester 60 milliárd forintos útépítési programot jelentettek be, amely a kormány megyei jogú városok fejlesztéséért felelős miniszterének támogatását is élvezi.

 

Amennyiben a Modern Városok Program, mindenekelőtt a vízelvezetés meghiúsul, a már folyamatban lévő 5 milliárd forintos útépítés is lehetetlenné válik.

Az érdi baloldal már többször ellene szavazott, hogy meglegyen a pénzügyi forrása a régen várt fejlesztéseknek. És bár a legutóbbi ülésen támogatásukról biztosították Aradszki Andrást és útépítési programját, úgy tűnik, ez csak néhány napig tartott.

Címkék