Nyolc érem az országos döntőről!

Négy arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek az érdi tollaslabdázók a kiskunfélegyházi országos diákolimpiai döntőn.

Hasonló tartalmaink:

A háromnapos eseményre a B-kategóriában tizennyolc versenyzővel érkezett a Legeredményesebb Általános Iskolának járó cím elmúlt három évének győztese, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola.

Az A-kategóriában a megyei döntőről, a B-kategóriában a területi versenyről nemenként és korosztályonként az első három helyezett kvalifikálta magát az országos fináléra. Az A-kategóriásoknál két győztes, 21 pontig tartó szettet kellett nyerniük a tollabdával játszó játékosoknak, míg a B-ben kétszer tizenegy pontig zajló játszmákat tartottak.

Az érdiek közül az egyes korcsoportban a lányoknál Hegyesi Alexa 10., Fekete Dóra 11., a fiúknál Nikolics Bence 8., Borbás Dávid bronzérmes, míg Harmos Boldizsár aranyérmes lett B-kategóriában!

A kettes korcsoportban a lányoknál két érdi indult A-kategóriában, ahol Kis-Kasza Arabella bronzérmesként, Fekete Tímea 8.-ként végzett.

A fiúknál három érdi indult B-kategóriában, ahol Horváth Levente ezüstérme mellett Kovács Marcell 8., Zsarnai Milán 13. lett.

A hármas korcsoportban, A-kategóriában Schvirján Zsófia 10., míg a B-seknél Villás Vivien 11., Nagy Eszter 7. helyen végzett. Ugyanitt a fiúknál az A-kategóriában Horváth Barnabás 7., a B-ben Zsarnai Marcell 4., Vid Ferenc 9. lett.

A négyes korcsoportos lányok A-kategóriájában a kéztörést szenvedő Bugyenszki Adrienn nem tudta vállalni az indulást, míg Boros Zsófia 13.-ként zárt. A B-kategóriában így is négy érdi volt érdekelt. Közülük Györgylőrincz Krisztináé lett az aranyérem, míg Becker Vanda 7., Perényi Zsófia és Szabó Fanni 11. lett.

A fiúk versenyében Harmos Márton diadalmaskodott, míg Nika Roland a 13., Nikolics Dominik 8. helyen zárt. A negyedik korcsoportos fiúk A-kategóriájában Kis-Kasza Miklós ígéretesen menetelt, ám éppen lecsúszott a dobogóról és 5.-ként zárt.

A középiskolásoknál, azaz az ötödik és hatodik korcsoportban is voltak érdi indulók. Előbbinél A-kategóriában Boros Gergely 7., B-kategóriában Nagy Richárd 5. lett, míg az aranyérmet Tóth Róbert szerezte meg.

A hatodik korcsoportban, B-kategóriában Boros Boglárka indult, s az előkelő, 5. helyet szerezte meg.

Az érdiek négy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek, míg a Batthyány 18 indulójának összesített eredménye alapján sorozatban negyedik alkalommal lett a Legeredményesebb Általános Iskola!

Az Érdi VSE tollaslabdázóinak eredményei a kiskunfélegyházi országos diákolimpiai döntőn
A-kategória

II. korcsoport
lány: Kis-Kasza Arabella (Batthyány Sportiskolai Általános Iskola) 3. hely,
Fekete Tímea (Batthyány) 8.

III. kcs.
fiú: 
Horváth Barnabás (Batthyány) 7.
lány: 
Schvirján Zsófia (Batthyány) 10.

IV.kcs.
fiú: 
Kis-Kasza Miklós (Batthyány) 5.
lány: Boros Zsófia (Bolyai) 13.

V. kcs.
fiú: 
Boros Gergely (Arany János Általános Iskola és Gimnázium) 7.

B-kategória
I. kcs.
fiú:
 Harmos Boldizsár (Batthyány) 1., Borbás Dávid (Batthyány) 3., Nikolics Bence (Batthyány) 8.
lány: Hegyesi Alexa (Batthyány) 10., Fekete Dóra (Batthyány) 11.
II. kcs.
fiú: Horváth Levente (Batthyány) 2.,
 Kovács Marcell (Batthyány) 8., Zsarnai Milán (Batthyány) 13.

III. kcs.
fiú: 
Zsarnai Marcell (Batthyány) 4., Vid Ferenc (Batthyány) 9.
lány: Nagy Eszter (Batthyány) 7., Villás Vivien (Batthyány) 11.

IV. kcs.
fiú: Harmos Márton (Érdi VMG) 1.,
Nikolics Dominik (Batthyány) 11., Nika Roland (Batthyány) 12.
lány: Györgylőrincz Krisztina (Batthyány) 1., Becker Vanda (Batthyány) 7., Perényi Zsófia (Batthyány) 11., Szabó Fanni (Batthyány) 11.

V. kcs.
fiú: Tóth Róbert (Százhalombattai Széchenyi I. Szakgimn. és Gimn.) 1., 
Nagy Richárd (Érdi Gárdonyi) 5.

VI. kcs.
lány: 
Boros Boglárka (Arany János Általános Iskola és Gimnázium) 5.

Címkék