Kupadöntőben az ÉRD!

Hirtelen halálban, hétméteresekkel nyert és jutott fináléba az ÉRD a női kézilabda Török Bódog Magyar Kupa elődöntőjében. Julie Foggea káprázatos védése és Krpezs-Slezák Katarina gólja döntőnek bizonyult a Siófok KC ellen.

Hasonló tartalmaink:

A kupaküzdelmek sajátosságának is köszönhetően nagy csatára volt kilátás a Siófok KC–ÉRD elődöntőben, a budapesti Papp László Sportarénában. A Balaton-parti együttes nem rendelkezik túl fényes mérleggel az ÉRD ellen, ennek ellenére játékosai nagyon elszántan léptek pályára, ami már a mérkőzés elején eredményre vezetett. Folyamatosan dominált Lars Rasmussen csapata, hol egy-két, hol három-négy góllal vezetett. A félidő végére kettő maradt a somogyi előnyből, így 11–9-cel fordultak a felek. Érezhető volt a sérült Klivinyi Kinga hiánya.

Az elsőhöz hasonlóan a második játékrész is siófoki góllal indult és továbbra sem sikerült megtörni a hatékony támadásaikat. Egészen a félidő közepéig, amikor a csereként beállt Szabó Laura egy gólra felhozta az érdieket, majd Kiss Nikolett kiegyenlített 17–17-nél. Az 51. percben pedig először a találkozón a vezetést is megszerezte az ÉRD: ezúttal is Kiss volt eredményes. A következő percekben a Siófok visszavette a vezetést, majd az újbóli érdi egyenlítés újra Kiss Nikolettnek volt köszönhető (21–21). A hajrá igazán drámai fordulatokat hozott: az utolsó harminc másodpercre érdi előnnyel érkeztek meg a csapatok és a dudaszó előtti pillanatban eleresztett siófoki dobás hozta döntetlenre az elődöntőt. A vége 23–23 lett, jöhetett a hétméterespárbaj.

Ahogyan az összecsapás nagy részében, úgy a büntetők során is a Siófok állt jobban, de kétgólos előnyét eltékozolta az utolsó két kihagyott hetessel. Ekkor azonban az érdiek már nem hibáztak, mint ahogyan az ezt követő hirtelen halálban sem: Julie Foggea parádésan védett, Krpezs-Slezák Katarina pedig betalált, 4–3-ra nyerve a párbajt és döntőbe juttatva a története második kupadöntőjére készülő ÉRD-et.

– Nem a szezon legjobb játékát mutattuk, de szerencsére küzdeni nagyon tudunk és büszke vagyok a csapatra – mondta Szabó Laura, az ÉRD beállója.

– Gratulálok a csapatnak, a stábnak, és köszönjük a szurkolóknak a biztatást. Ahogy az lenni szokott ilyenkor, nem a szépségé volt a főszerep, de ennél izgalmasabban nem nagyon alakulhatott volna a mérkőzés – értékelt Szabó Edina.

– Ez egy csodálatos mérkőzés volt, óriási küzdelemmel és nagy taktikai csatával. Nehéz ilyen végjátékkal veszíteni, de büszke vagyok a csapatomra és gratulálok az Érdnek a győzelemhez, valamint sok sikert kívánok a holnapi döntőhöz – nyilatkozta Lars Rasmussen, a Siófok KC vezetőedzője.

A Magyar Kupa második elődöntőjében szintén hetesek döntöttek. A Győr 25–25-ös rendes játékidőt követően 5–4-re győzte le büntetőkkel a Ferencvárost, így az ÉRD ellen léphet pályára a vasárnap 16 órakor kezdődő döntőben.

Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa, elődöntő:
ÉRD–SIófok 23–23 (9–11) – hétméteresekkel: 4–3
Papp László Sportaréna, 5500
néző. V: Bonifert, Oláh

ÉRD: Janurik – Krpezs–Slezák 6 (1), Kiss N. 5, Bulatovics, Kisfaludy, Signate 3, Lassource 3. Csere: Foggea (kapus), Roberts 1, Szabó L. 3, Tóth G. 1, Gávai 1

Edző: Szabó Edina

Siófok: Dedu – Such 6, Ferenczy 4, al-Gaui 3, Maibom 2 (1), Nze-Minko 2, Aoustin 3. Csere: Szemerey (kapus), Mazák-Németh, Jezic 1, Erdősi 2, Böhme

Edző: Lars Rasmussen

Kiállítások: 12, ill. 4 perc

Hétméteresek: 3/1, ill. 1/1

Címkék