Pikáns meccs lesz

Ha csak a közelmúlt eseményeire, mérkőzéseire tekintünk vissza, biztosan pikáns mérkőzésre van kilátás a K&H női kézilabda liga 19. fordulójának pénteki rangadóján, amikor az ÉRD a DVSC-TVP-hez látogat.

Hasonló tartalmaink:

Hiába áll csak a tabella nyolcadik helyén hét győzelemmel, egy döntetlennel és tíz vereséggel a DVSC-TVP, így is rangadóra van kilátás az érdiek vendégjátéka alkalmával. A Tone Tiseljt váltó Vida Gergővel a kispadon azonban egyelőre az év eleji várakozásokhoz képest gyengébben teljesít a hajdúsági együttes, hiszen elmúlt öt mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni egy döntetlen és három vereség mellett. Az egyetlen kétpontos meccsét is az újonc Kecskemét ellen nyerte meg hazai pályán a Loki, amely Székesfehérvári döntetlenje mellett Vácon, Siófokon, illetve hazai pályán a Győrtől is kikapott. Az ÉRD formája azért sokkal jobb, hiszen elmúlt tíz meccséből nyolcat nyert meg, a két vereség pedig egyaránt a BL-győztes Győr ellen volt.

Mégis, mindenképpen a hazaiakat lehet pihentebbnek tekinteni, hiszen amíg az ÉRD a hétvégén két, nagyiramú találkozót vívott a Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében, addig a debreceniek a múlt szombati fehérvári döntetlent megelőzően március 3-án léptek utoljára pályára.

A két csapat egymás elleni mérlege az elmúlt években az ÉRD felé billent át, hiszen az érdiek első élvonalbeli éveik során még háromszor kikaptak az akkor az élmezőnyhöz tartozó DVSC-től, azóta azonban csak 2014 szeptemberében és tavaly, a Magyar Kupában az elődöntőbe jutásért rendezett mérkőzésen tudott nyerni a hajdúsági alakulat, amely az előző bajnoki kiírásban, honi környezetben még egy döntetlent is elért Szabó Edina csapata ellen, amely viszont tizenkétszer diadalmaskodott az aktuális ellenféllel szemben.

Legutóbb a Magyar Kupában találkoztak a felek, akkor az ÉRD hazai pályán, kiütéses, 32–21-es győzelmet aratott, míg az NB I első felében 29–24-re nyertek Janurik Kingáék az ÉRD Arénában.

Az április 6-án, 18 órakor kezdődő mérkőzést a Hargitai Gábor, Markó Gábor játékvezetői páros vezeti.

K&H női kézilabda liga, 19. forduló
04.06., 18.00:
DVSC-TVP–ÉRD

(fotó: handballerd.hu Dénes Balázs)

Címkék