A romáknak ki kell állniuk magukért és az országért!

Közmeghallgatást tartott csütörtök délután az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A Parkvárosi Közösségi Házban tartott rendezvényre nagyon sok érdeklődő jött el, hogy meghallgassa Rafael Attila elnök összefoglalóját, és feltegye kérdéseit. Az elnök arra kérte a romákat, hogy menjenek el szavazni, és adják a voksukat a Fidesz–KDNP-re.

Hasonló tartalmaink:

A romáknak vasárnap ki kell állniuk magukért, a családjukért, és nem szabad engedniük, hogy „elvegyék” a szavazatukat – hangsúlyozta Rafael Attila, hozzátéve: nemcsak magukért, hanem az országért is ki kell állniuk.

– Úgy látjuk, az ország érdekét és védelmét a Fidesz-KDNP kormány tudja biztosítani. Nem szeretnénk, ha a családunk félelemben élne, vagy ha más vallásokat erőltetnének ránk. Mi kiállunk Orbán Viktor mellett – hangsúlyozta Rafael Attila.

A közmeghallgatáson a nemzetiségi önkormányzat elnöke a munkavállalás, továbbtanulás fontosságáról is beszélt. Kérte azokat a munkanélküli romákat, akik még nem regisztráltak a munkaügyi központnál, tegyék meg, mert csak így tud nekik segíteni a nemzetiségi önkormányzat.

–  Az elmúlt években több száz roma talált munkahelyet, és sokan beültek az iskolapadokba is: targoncavezető, kőműves, festő szakmából tettek le vizsgát. Azon vagyunk, hogy továbbra is legyenek ilyen lehetőségek. Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, mindenképp szükséges a regisztráció – akinek ezzel kapcsolatban kérése, kérdése van, hétfőn és szerdán a fogadóórámon keressen meg, és segítünk – hangsúlyozta Rafael Attila.

Az elnöktől megtudtuk azt is, hogy két nagy rendezvényt terveznek a nyárra: augusztus 2-án megemlékeznek a roma holokausztról – ahogy az előző években is tették –, nyár végén pedig megtartják a roma kultúra napot, ének- és táncversennyel, színes programokkal. Ennek a rendezvénynek tavaly is nagy sikere volt: a Favágó utcai napközis táborba több mint 150 vendéget hívtak meg – romákat és nem romákat egyaránt –, akik megismerkedhettek a cigány hagyományokkal.

Címkék