Munkahelyteremtés romáknak

Közmeghallgatást tartott az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat csütörtökön este a Szepes Gyula Művelődési Központban, melynek legfontosabb témája a roma közösség következő évi munkalehetőségei voltak.

Hasonló tartalmaink:

A közmeghallgatás kapcsán az önkormányzat elnöke Rafael Attila elmondta: az idei évben felmérték a romák munkalehetőségeit, elindították azokat a folyamatokat, amelyektől azt várják, hogy a következő évben még többen tudnak majd érvényesülni a munkaerőpiacon. Az elnök hozzátette: több, a belügyminisztérium által indított oktatással is egybekötött program állhat majd a romák rendelkezésére. A jövőben pedig felveszik a kapcsolatot a helyi munkaügyi hivatallal is, mert Érden jelenleg kevés munkalehetőséghez jutnak a romák, azonban ennek a programnak köszönhetően pozitív változásokra számítanak – hangsúlyozta Rafael Attila.

Az elnök kiemelte, hogy bíznak a sikerben és a környező településeken élő romákat is szeretnék bevonni a programba.

Az elnök hangsúlyozta, hogy több ezer roma él Érden és a cél az, hogy közülük minél többen dolgozzanak. Ennek a megvalósításában a következő évben a Pest Megyei Roma Önkormányzat is több segítséget tud majd nyújtani a helyi szervezeteknek – tette hozzá Rafael Attila.

Would you like to replay the video?
Címkék