Roma kultúr napot tartottak a Favágó utcai táborban

Az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat kultúr napot rendezett múlt szombaton a Favágó utcai napközis tábor területén. Az eseményre mintegy 150 vendéget hívtak meg, akiknek bemutatták a roma hagyományokat.

Hasonló tartalmaink:

Rafael Attila, az Érdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke az Érdi Újságnak elmondta, hogy az eseményre 50-50 százalékban hívtak romákat és nem romákat. Céljuk egy olyan kultúrát bemutató rendezvény szervezése volt, ahol javíthatják a különböző nemzetiségekhez tartozók együttélését, s amelynek alapja egymás kölcsönös tiszteletének elősegítése. – A roma hagyományok megismertetésével elő kívánjuk segíteni a más nemzetiségekhez tartozás elfogadását, az esetleges negatív megítélés csökkentését. Programunkon a hagyományos, tájjellegű ételek elkészítésével, a roma művészet bemutatásával kívánjuk elősegíteni múltunk örökségeinek megőrzését.

Az eseményen autentikus roma zenét játszó együttes is fellépett és bemutatkozott egy nagyecsedi táncegyüttes is, akikkel fellépett a Fölszállott a Páva című műsor döntőse, a 11 éves Balogh Dominik is, aki szó szerint elvarázsolta az egybegyűlteket.

Rafael Attila végezetül elmondta, hogy a programmal példát kívánunk mutatni az együttélés javítására, a partnerség építésére a roma kultúra és a hagyományok megőrzésére vonatkozóan.

Címkék