Menetelő Érd, javító TTC és DTC

A Merkantil Bank Liga NB II-ben szereplő Budaörs a 3–1-es vereséget szenvedett Gyulán, az NB III-as Érd rangadót nyert Ajkán, a megye I-es Százhalombatta nem bírt a sereghajtóval, viszont a megye kettes csapatok javították az elsőkörös botlást.

Hasonló tartalmaink:

Már a hatodik fordulót rendezték a Merkantil Bank Liga NB II-ben. A Bognár György vezette Budaörs a Kazincbarcika elleni 6–2-es győzelmet követően Gyulára látogatott, ahol a Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen lépett pályára. A hazaiak a 13. percben Zádori Krisztián révén vették be Kemenes Szabolcs kapuját, majd a második játékrészben Mihai Nicorec tizenegyesből növelte a különbséget. Ezt követően furcsa csere következett, Kemenes Szabolcs helyére érkezett Bese Balázs, pedig a rutinos hálóőr nem sérült meg. Alighanem azért lehetett a csere, mert ugyanebben a percben a fiatalszabálynak megfelelő Pethő Bence helyett egy „öreg”, a 23 éves Horváth Roland érkezett, a Budaörs pedig hajt a Magyar Labdarúgó Szövetség által adott támogatásra, amely a fiatalok versenyeztetését szolgálja. Az adatbank alapján azonban a hivatalos csere szerint Kemenest váltotta a mezőnyjátékos, Horváth Roland, míg a kapus, Bese Balázs Pethő helyére érkezett.

A váltást követően Beke Péter a 76. percben háromra növelte a szegediek előnyét, de a végjátékban Czvitkovics Péter értékesítette a Sajbán Máté által kiharcolt büntetőt, így a vendégek még szépítettek, de 3–1-re kikaptak.

Merkantil Bank Liga NB II, 6. forduló
Szeged 2011-Grosics Akadémia–Budaörs 3–1 (1–0)
Gólszerzők: Zádori (13.), Nicorec (63. – tizenegyesből), Beke (76.), ill. Czvitkovics (82. – tizenegyesből)

Harmadik győzelmét aratta az Érdi VSE. Rangadó volt az NB III Nyugati csoportjának harmadik fordulójában. Limperger Zsolt együttese a tabellán egy hellyel mögötte, a második helyen álló FC Ajka vendégeként lépett pályára. A mérkőzésen aktívan kezdtek a házigazdák, az első negyed órában Kertész Ferencnek több bravúrja is volt, de Graszl Károly ide-oda pattogó lövését nem tudta hárítani, így a 14. percben megszerezte a vezetést az Ajka. Két perccel később az érdiek az új igazolás, Pál Szabolcs révén egyenlítettek, majd a szünet előtt Németh Gábor góljával már vezettek. A fordulás után ugyan mezőnyfölényben játszott az ajkai együttes, de az érdieknek volt több helyzete. Gól már nem született, így az Érdi VSE 2–1-es győzelmet aratott és veretlenül, kilenc ponttal vezeti a harmadosztály nyugati csoportját.

NB III, Nyugati csoport, 3. forduló
FC Ajka–Érdi VSE 1–2 (1–2)
Gsz.: Graszl (14.), ill. Pál (16.), Németh G. V. (43.)

Két győzelem után okkal bizakodhatott a Százhalombattai LK. Rácz László csapata a Szigetszentmiklós és a Sülysáp legyőzése után a sereghajtó Tököl VSE-t látta vendégül. A papírforma hazai győzelmet mutatott, ám a vezetést egy büntető után az 57. percben Boznánszky szerezte meg a tökölieknek, majd tíz percre rá Móra Krisztián egyenlített, de fordítani már nem tudott, így 1–1-et játszott az SZLK.

Pest megyei I. osztály, 3. forduló
Százhalombattai LK–Tököl VSE 1–1 (0–0)
Gsz.: Móra (68.), ill. Boznánszky (57. – tizenegyesből)

Javítva! Két csúfos vereséget kellett kijavítani a Pest megyei másodosztály déli csoportjában szereplő térségi együttesnek. A Törökbálinti TC a Felsőpakony elleni idegenbeli 6–0-s zakó után Ócsán Obreczán Dániel két, Vattamány Dávid és Zimon Gábor egy-egy góljával 4–1-re győzött Ócsán. A Diósdi TC az Újlengyel elleni hazai 5–1-es vereség után Ráckevén vendégszerepelt. A hazaiak előbb a 18. percben, majd a 44.-ben is megszerezték a vezetést, de a kettő között Kiss Márk egalizált. Aztán sokáig úgy tűnt, hazai kézbe kerül a három pont, de a 2–2-es végeredményt a 89. percben Miseta Roland állította be.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 2. forduló
Ócsa VSE–Törökbálinti TC 1–4 (0–1)
Gsz.: Tokics (65.), ill. Obreczán (3., 49.), Vattamány (61.), Zimon (74.)

Ráckeve VAFC–Diósdi TC 2–2 (2–1)
Gsz.: Horák (18.), Szabó Milán (44.), ill. Kiss Márk (39.), Miseta (89.)

Két sima, egy halasztott. A Tárnok BKSK simán nyert a Dömsödi USE vendégeként, a Dunafüred-Százhalombatta hasonlóan simán kikapott Délegyházán. A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában az Érdi VSE második csapata a Sóskút SKE-t fogadta volna, de a mérkőzést elhalasztották.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 1. forduló
Délegyháza KSE–Dunafüred-Százhalombattta 7–1 (5–0)
Gsz.: Somogyi S. T. (3., 11.), Bajcz (4. – öngól), Kalmár G. (9.), Balogh Viktor (45., 57.), Lázár R. (47.), ill. Szűcs J. (85.)

Dömsödi USE–Tárnok BKSK 1–9 (1–4)
Gsz.: Szabó István (22.), ill. Tóth Tamás (2., 32.), Kapcsos N. (17., 22.), Lingli (48., 62.), Vida P. (53., 61., 75.)

 (Fotó: Balogh István)

 

Címkék