Iskolakezdés segítséggel

Többféle támogatásban is részesülhetnek azok a családok, amelyeknek szűkösebbek az anyagi lehetőségeik. Ilyen a gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány, amely tanszerek és ruha vásárlására is felhasználható. Ezt szeptember 30-ig igényelhetik, – nemcsak az iskolás, hanem az óvodás, bölcsődés gyermekek szülei is.

Hasonló tartalmaink:

Ezenkívül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők egyszeri, gyermekenkénti 6000 forintos támogatást is kapnak; a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű családoknál ez 6500 forint. Ezt igényelni nem kell, postán kapják meg az érintettek augusztus végén.

Helyben is segítenek. Azok a családok, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 42750 forintot, idén is igényelhetnek tanévkezdési támogatást az önkormányzatnál. Érden az eddig beérkezett igénylések elbírálása után már 115 gyermek kapott tanszertámogatást – tudtuk meg az önkormányzat Humán Irodájától. A tájékoztatás szerint naponta összességében 100 fölötti igénylés érkezik rendszeres gyermekvédelmi támogatás, gyermekétkeztetési és tanszertámogatás iránt. Jelenleg 1036 gyermek részesül a városban rendszeres gyermekvédelmi támogatásban.

A gyermekétkeztetéshez is kapnak segítséget a rászoruló családok. A rendszeres gyerekvédelmi kedvezményben részesülőknek nem kell fizetniük a bölcsődei, óvodai és általános iskolai étkezésért. 50 százalékos étkezésidíj-kedvezmény jár a három- vagy többgyermekes családoknak, valamint a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, középiskola nappali tagozatán tanulók számára. De a normatív támogatás után fizetendő térítési díjból további 50 százalékos kedvezményt biztosíthat az önkormányzat. Ennek feltétele, hogy az egy főre jutó havi jövedelem ne legyen több 85.500 forintnál. A kérelmet a Polgármesteri Hivatal Humán Irodájához kell benyújtani.

Szeptembertől egyébként már több mint egymillió diák ingyen kapja a tankönyveket. Az általános iskolások mellett a középiskola első évfolyamát megkezdőknek sem kell fizetniük. Így a diákok 85%-a térítésmentesen juthat tankönyvekhez.

(Érd FM – Zónázó)

Címkék