Ötmillió forint a tét!

Április 29-én Érden rendezi meg az Ultiliga Kártya Klub Egyesüket a 2018-as ultibajnokság egyik fordulóját. A viadal összdíjazása ötmillió forint, a különböző területi versenyeket április 14. és június 8. között bonyolítják le.

Hasonló tartalmaink:

A verseny két fő részből áll. Az egyikben az Ultiliga Lokál Kupa előselejtező lesz megtartva Magyarország 25 legnagyobb városában. Az élő helyszínes selejtezők április 14. és május 13-a között hétvégi időpontokra esnek. A versenyek ingyenesek, a helyszínre érvényes arcképes igazolvánnyal lehet belépni. A regisztrálást a pirosbetli@ultiliga.hu e-mail címre küldött e-maillel, vagy a +36 -31 783 2601 telefonszámra küldött SMS-sel tehetik meg a játékosok az adott verseny hetére eső szerda éjfélig. Egy játékos több versenyen is indulhat. Mindkét nevezés esetében név, lakhely, születési év, valamint a verseny helyszínét kell elküldeni. A másikban 30 internetes verseny lesz megtartva a www.ultistars.hu oldalon. Az internetes versenyeket március 17. és április 11-e között szerdánként és szombatonként tartja az Ultistars.hu. A két selejtezőről összesen 117 fő jut a döntő szakaszba.

A döntő szakaszban országos selejtező, közép és elődöntő, valamint döntő és szuper döntő versenyek után hirdetik ki a bajnokság győztesét. A döntő szakasz 6 napig tart, június 3-tól június 8-ig. A legjobb 9 játékos között osztják szét az ötmillió forintos nyereményt.

DÍJAZÁS
Fődíj 2 millió forint + bajnoki arany gyűrű (300 ezer forint értékben)
II. helyezés 1,3 millió forint
III. helyezés 800 ezer forint
A 4-9. helyezett játékosok fejenként 100 ezer forintban részesülnek.

További információkért keresse Werner Tamást, az Ultiliga Kártya Klub Egyesület elnökét a +36-31-783-2601- es telefonszámon, vagy a tamas.werner@ultiliga.hu email címen.

NEVEZÉS
Az ULTILIGA városi selejtezőin érvényes arcképes igazolvánnyal kell megjelenni (személyi igazolvány, útlevél, vagy jogosítvány). A regisztráció ingyenes. Nincs helyszíni nevezés, csak előnevezéssel lehet jelentkezni. (email: pirosbetli@ultiliga.hu, sms: +36 31 784-3030)

A nevezésnél kötelezően meg kell adni a nevet, lakhelyet, születési évet, és a verseny helyszínét. Érdemes megadni a telefonszámot, lakcímet, e-mail címet a kiértesítés és kapcsolattartás érdekében. Egy nevezéssel csak egy helyszínre lehet jelentkezni.

VERSENY
Az ULTILIGA versenysorozata két fő részből áll. Ebből az első a városi és internetes selejtezők versenyrendszere, ahol társasági ultit játszanak, míg a második az egy hétig tartó döntő szakasz, ahol jellemzően előre kiosztott, azonos kártyákból ligaultit játszanak a résztvevők.

VÁROSI SELEJTEZŐ
Az Ultiliga Kártya Klub Egyesület 25 városi selejtezőt tart országosan, az Ultistars.hu internetes oldal pedig 30 internetes selejtezőt.
Minden városi selejtező reggel 9 órakor kezdődik.

1. versenynap ÁPRILIS 14-én Tatabánya, Zalaegerszeg, Eger,
2. versenynap ÁPRILIS 15-én Győr, Szolnok, Kaposvár,
3. versenynap ÁPRILIS 28-án Salgótarján, Nagykanizsa, Hódmezővásárhely, Debrecen
4. versenynap ÁPRILIS 29-én Érd, Szeged, Sopron
5. versenynap MÁJUS 5-én Veszprém, Pécs, Miskolc
6. versenynap MÁJUS 6-án Szekszárd, Békéscsaba, Ózd
7. versenynap MÁJUS 12-én Székesfehérvár, Szombathely, Nyíregyháza
8. versenynap MÁJUS 13-án Kecskemét, Dunaújváros, Budapest

A versenyek pontos helyszínei, a versenykiírás, illetve a szabályzat a www.ultiliga.hu, és a www.ultistars.huoldalakon olvashatóak.

magyarorszag_varos_01_A

Az ULTILIGA városi selejtezőin 8 fordulóban 45 percet játszhatnak a résztvevők. A versenyszervezők egy fordulóra maximum 45 percet engedélyeznek minden helyszínen. 40 perc elteltével a bíró jelzésére már nem lehet új osztást kezdeni, a fordulót be kell fejezni az adott parti lejátszásával. Maximum 15 partit lehet lejátszani egy fordulóban, viszont 12 partit kötelező. Az első két forduló random sorsolású, az utána következő 6 forduló késleltetett svájci rendszerű.
Az ULTILIGA minden egyes fordulót értékmérő pontozással zár. Egy-egy fordulóban a legtöbb pontot gyűjtő játékos az indulók létszámával megegyező pontot kap, míg a legtöbb veszteséget felhalmozó játékos egy pontot kap. Pontegyezőség esetén átlagolás történik. A nyolc forduló alatt a legtöbb értékmérő pontot gyűjtő játékos nyeri a városi selejtezőt.
Értékmérő pontegyezőség esetén a fordulók asztalánál  elért több összesített pont (forint) a döntő.  Amennyiben még itt is egyezés állna fenn, akkor sorsolással választ az ULTILIGA városi selejtező győztest.

ultiliga-ut-a-dontobe_A

TOVÁBBJUTÁS
A városi selejtező győztese megkapja a jogot a június 3-án tartandó országos selejtezőre.
A városi selejtező második és minden további helyezettje csak minősítéssel tud tovább jutni. A legjobb 12 minősített versenyző egyenesen a döntő szakaszba jut, míg az őket követő negyven játékos és a 25 városi selejtező győztese az országos selejtezőről juthat be az 54 fős döntő szakaszba. Normál esetben összesen 77 játékos jut tovább a városi selejtezőkről.
Az ULTILIGA 25 városi selejtezőjéből a játékosnak legalább három versenyen kell elindulnia ahhoz, hogy minősítést kapjon.
A városi selejtezőknél nincs rögzített létszám, így előfordulhat, hogy a különböző városi selejtezőkön más-más létszámmal folyik a küzdelem, így a 8. forduló után elért, egy városi selejtezőre vonatkozó eredmény minden esetben normalizálásra kerül. A tervek szerint egy-egy városi selejtező 99 fő versenyző mellett indul. Nagyobb számú regisztráció esetén, amennyiben a terem erre lehetőséget nyújt, két azonos létszámú, sorsolás és versenyrendezés szerint elkülönítetten kezelendő csoportban folytatódnak a küzdelmek. A minősítéses rendszerbe mindkét csoport eredményei elkülönülten kerülnek bele, míg a városi selejtező győztesének megállapításánál a két csoport eredményeit együttesen kell kezelni. Amennyiben a terem nem ad lehetőséget két csoport indítására, úgy a verseny nevezését 99 fős részvételnél lezárjuk.
A városi selejtezők minősítéses végeredménye a következő táblázat szerint kerül normalizálásra.

Címkék