A magyarok a biztonságra szavaztak

Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a választáson. Hangsúlyozta: ilyen magas részvételre eddig nem volt példa, a választók minden korábbinál erőteljesebben nyilvánították ki a véleményüket a pártokról, jelöltekről. Mint mondta: azzal, hogy az MSZP a taktikai szavazást erőltette, Csőzik László nyolcezer szavazatot rabolt el a Jobbiktól, az LMP-től, vagy akár a Momentumtól.

Hasonló tartalmaink:

Ahogy az egyik ellenzéki jelölt fogalmazott – és mi egyetértünk vele – a demokrácia ünnepe volt április 8. – hangsúlyozta Simó Károly, megjegyezve: az, hogy Érden az országos átlagnál is magasabb volt a részvételi arány, jelzi, hogy az érdiek megértették a választás tétjét.

– Aradszki András és a Fidesz nagyarányú győzelme lehetővé teszi a megkezdett fejlesztések folytatását. Bízom benne, hogy ezzel a legitimitással országgyűlési képviselőnk el tudja majd érni, hogy minden olyan feltétel, ami a fejlesztések folytatásához szükséges, rendelkezése álljon Érden és a választókerület településein. Az a feladatunk, hogy megvalósítsuk a város következő legnagyobb beruházását, az útépítési programot, és most, hogy elült a kampány, mindenkinek arra kellene koncentrálni, hogy ezt a munkát, a városfejlesztést folytassuk – tette hozzá.

– Jó lenne, ha visszaköltözne Érdre a higgadtság és a józanság. Azt tapasztaltuk – főleg a kampány vége felé –, hogy néhány ellenzéki politikai erő és az őket támogató internetes oldalak nagyon elvetették a sulykot – de nem érték el a céljukat. Most már abba lehet hagyni; érdemes inkább a munkára koncentrálni. A magyar emberek a biztonságra, a biztonságos fejlődés folytatására szavaztak – ebben kellene, hogy mindenki kivegye a részét – hangsúlyozta a szóvivő.

Simó Károly a választás eredményeinek elemzésekor felhívta a figyelmet arra: Csőzik László, az MSZP-Párbeszéd jelöltje  közel nyolcezer szavazatot rabolt el más világnézetű pártok jelöltjeitől.

– A számok azt mutatják, hogy Csőzik László arányaiban kevesebb szavazatot kapott volna most, mint négy évvel ezelőtt az érdiek előtt teljesen ismeretlen, ide ejtőernyőzött baloldali jelölt. Az az ígéret, amit Csőzik László tett, hogy személyében felfelé fogja húzni a baloldali pártok szavazatarányát, nem valósult meg. Ráadásul nyolcezer szavazatot rabolt el a Jobbiktól, az LMP-től, vagy akár a Momentumtól, a taktikai szavazással. A pártlistákra és az egyéni jelöltekre adott szavazatok között ugyanis csak Pest megye 1. számú választókerületében 8000 voksnyi különbség van – ennyivel kevesebbet kaptak a pártok jelöltjei, mint maguk a pártlisták. Országosan mandátumokat is veszíthettek azzal a taktikával, amit az MSZP kényszerített az ellenzéki szavazókra – jegyezte meg Simó Károly, hozzátéve: Csőzik László átverte a választókat, mert, ahogy az a kampány utolsó időszakában is látható volt, nem az országgyűlési választásra készült – nem volt mondanivalója az országos témákhoz –, hanem önkormányzati választási kampányt folytatott.

– Azért vállalta a kampányt, mert szeretne az önkormányzati választáson indulni. A választók azonban annak szavaztak bizalmat, akinek volt mondanivalója az ország dolgairól, aki tud tenni a városért, a környezetéért, és aki már bizonyított – tette hozzá.

Simó Károly elmondta azt is, hogy a Fidesz elkezdte leszedni a választási plakátokat. Kérte a többi pártot, hogy – a törvényt betartva – gyűjtsék be ők is plakátjaikat.

Címkék