Megint megdöntötték a célt!

Idén is összejött az eredeti cél, azaz percenként több mint egy kilométert futott az a nagyjából ötven résztvevő, aki április 13-ról 14-re fordulva elindult a 15-e, 9.50-ig tartó közösségi váltófutáson, melyet az ófalusi gáton tartottak meg. A 2015 óta futó sorozat tavaly remek eredményt hozott, hiszen akkor 3280 kilométert futottak össze a résztvevők, míg idén valamivel izgalmasabb volt a végeredmény.

Hasonló tartalmaink:

– Reggel hét órakor még úgy láttuk, hogy 1500 kilométer körül van beírva, de volt egy ultrafutónk, aki tizenhárom órán keresztül futott, ő száz kilométert beletett. Reggel 7-8 óra körül sokan jöttek, így szerintem meglesz száz kilométer plusszal – mondta Muk András, vagyis Róka Koma, a közösségi futás szervezője, aki a vele készített interjúnk után kapta meg az információt, miszerint 2129 kilométerrel zártak.

A futás mellett azért a bulihangulatból sem volt hiány. Mint a szervező is hangsúlyozta, ez nem verseny, hanem csak szépen, nyugisan együtt fussanak.

– Napközben nagyon sokan voltak kint, éjszaka volt olyan, amikor ketten futottunk kint, az egy kicsit húzós volt, de meg volt a hangulata a madárcsicsergésnek és a napkeltének – fűzte hozzá.

A résztvevők között volt Simó Károly, Érd Megyei Jogú Város alpolgármestere, aki kétszer tíz kilométert tett hozzá az idei végeredményhez.

– Ismét, már negyedik éve megmutatták az érdi futók, hogy szeretik Érdet, a törzsfutóhelyüket, az érdi gátat, és amikor arról van szó, akkor közösen is tudnak egy szép nagyot alkotni – mondta Simó Károly. – Ez alapvetően arról szól, hogy feszegessük a határokat, amikor négy éve elindult, akkor az Ultrabalatonra való felkészülés kapcsán indult el, hogy modellezzük, milyen egy napon belül többször futni. Aztán megéreztük a hangulatát. Semmivel össze nem hasonlítható, amikor a Duna-parton éjjel a tűz mellett jó hangulatban beszélgetünk. Van egy buli része is, és van, ami a teljesítményről szól – összegzett az alpolgármester.

Címkék